Badminton rackets gebruikt door de proffesionals!

Iedereen wil spelen zoals zijn favoriete badmintonspeler, wat ook zijn interesse wekt om te weten welke uitrusting zijn favoriete speler gebruikt. In dit artikel geef ik een overzicht van het racket van de beste professionele badmintonspelers in het enkelspel. Badminton is een sport die veel vaardigheid en techniek vereist, maar het hebben van de juiste uitrusting kan ook een groot verschil maken. Top badmintonners gebruiken vaak rackets die speciaal zijn ontworpen voor hun speelstijl en voorkeuren. Hier zijn enkele voorbeelden van de beste badminton rackets die door topspelers worden gebruikt:

Spelers genoemd in dit artikel

Kento Momota

Momota wordt algemeen beschouwd als een van de beste enkelspelers ter wereld, bekend om zijn snelheid, behendigheid en krachtige smashes. Hij begon op jonge leeftijd met badminton en klom snel op in Japan. Hij debuteerde in 2012 in het internationale circuit en won sindsdien talloze titels, waaronder de BWF Wereldkampioenschappen, de Yonex All England Open, de Japan Open en de Indonesia Open.

Momota staat bekend om zijn agressieve speelstijl en zijn vermogen om tegenstanders te domineren met zijn aanvallende slagen.

Het Yonex badminton racket dat speciaal voor Kento Momota is ontworpen is de Yonex Astrox 99 Pro White Tiger

Yonex Astrox 99 Pro white tiger

Enkele kenmerken van de Yonex Astrox 99 Pro:

De Yonex Astrox 99 Pro White Tiger is een head heavy power badminton racket. De Astrox 99 staat bekend om extreem explosieve slagen, waardoor jij ultra snelle smashes en clears kan slaan. Door de zeer stijve steel, behoud je veel controleprecisie en kun je de kracht goed op het racket overbrengen. Een nadeel van de Astrox 99 is dat het lastig is om heel snel de volgende shuttle te slaan. Als je eenmaal een shuttle met volle kracht hebt gesmasht, dan herstel je hier minder makkelijk van. Dit komt door het gewicht van het racket en de head heavy balans. Gelukkig hebben de ontwerpers deze Yonex badminton rackets kunnen verbeteren!

Gripmaat G5 (8,3 cm omtrek)
Flexibiliteit Stijf ●○○○○ Flexibel
Balanspunt Topzwaar ○●○○○ Gripzwaar
Kleur Wit
Gewicht ca. 85 gram / 4U

Geschikt voor:

Dit prachtige badminton racket van Yonex is geschikt voor de aanvallende gevorderde badmintonspelers. Het jij een heel goede techniek? Dan kun jij met dit racket je spel niveau verhogen!

Viktor Axelsen

Viktor Axelsen is een professionele badmintonspeler uit Denemarken die momenteel uitkomt in het mannenenkelspel. Hij is geboren op 4 januari 1994 in Odense, Denemarken.

Axelsen staat bekend om zijn lengte (1.94 m), kracht en agressieve speelstijl, en hij wordt algemeen beschouwd als een van de beste spelers ter wereld. Hij won verschillende grote titels tijdens zijn carrière, waaronder de BWF Wereldkampioenschappen, de BWF Super Series Finals, de Europese Kampioenschappen en de Thomas Cup.

Buiten het veld staat Axelsen bekend om zijn vriendelijke en toegankelijke persoonlijkheid en zijn liefde voor videogames en technologie. Hij is ook actief betrokken bij verschillende liefdadigheidsinitiatieven, waaronder het steunen van kinderziekenhuizen en het bevorderen van de geestelijke gezondheid.

Het Yonex badminton racket wat gebruikt wordt door Viktor Axelsen: Yonex Astrox 100 ZZ

Yonex Astrox 100 ZZ

Enkele kenmerken van de Yonex Astrox 100 ZZ:

De badmintonspelers van tegenwoordig hebben behoefte aan snelle racket bewegingen van aanval naar verdediging en vice versa. Spelers kunnen daarom zeer goed een badminton racket gebruiken dat hun snelheid kan volgen en ineens ook zeer krachtig kan smashen. De combinatie van top zwaar en een super stijf frame, maakt dit een ideaal badminton racket voor de aanvallende spelers!

Ik zou dit racket ten zeerste aanbevelen, omdat het perfect is in elk opzicht, controle, kracht en nauwkeurigheid.

Gripmaat G5 (±8,4 cm omtrek)
Flexibiliteit Stijf ○●○○○ Flexibel
Balanspunt Topzwaar ○●○○○ Gripzwaar
Kleur Kurenai, Dark Navy
Gewicht ca. 86 gram / 4 U

Geschikt voor:

Dit prachtige Yonex badminton racket is geschikt voor de aanvallende gevorderde badmintonspelers. Het jij een heel goede techniek? Dan kun jij met dit racket je spel niveau verhogen!

Anders Antonsen

Anders Antonsen is een professionele badmintonspeler uit Denemarken die uitkomt in het mannenenkel. Hij is geboren op 27 april 1997 in Aarhus, Denemarken.

Antonsen staat bekend om zijn technische vaardigheid, tactisch inzicht en aanvallende speelstijl, waardoor hij een vaste waarde is in de top van het mannenbadminton. Hij heeft in zijn carrière verschillende grote titels gewonnen, waaronder de Europese kampioenschappen en de Indonesia Masters.

Antonsen debuteerde in 2015 in het internationale circuit en werd al snel een rijzende ster in de sport. Hij staat vooral bekend om zijn vermogen zich aan te passen aan verschillende speelstijlen en zijn sterke mentale spel, waardoor hij onder druk gefocust en kalm kan blijven.

Buiten de baan staat Antonsen bekend om zijn vriendelijke en toegankelijke persoonlijkheid, en hij is een populair figuur onder badmintonfans in Denemarken en de rest van de wereld. Hij wordt geprezen om zijn toewijding aan de sport en zijn harde werken tijdens trainingen en wedstrijden.

Het Victor badminton racket wat gebruikt wordt door Anders Antonsen: Victor Auraspeed 90 K II

Victor Auraspeed 90 K II

Enkele kenmerken van de Victor Auraspeed 90 K II:

Het gewicht van dit top badminton racket is slechts 82 gram en daardoor zeer wendbaar. Bovendien is het racket extra stijf en het uitgebalanceerde gewicht maken dit racket ideaal voor singles en doubles spelers die op zoek zijn naar veelzijdigheid in een model dat effectief is in alle gebieden van het spel. Precisie, snelheid, power en controle staan centraal bij dit badmintonracket!

Gripmaat G5 (8,2 cm omtrek)
Flexibiliteit Stijf ●○○○○ Flexibel
Balanspunt Topzwaar ○○●○○ Gripzwaar
Kleur Blauw
Gewicht ca. 82 gram / 4 U

Geschikt voor:

Dit Victor badmintonracket is ideaal voor spelers met snelle speelstijlen! Door de toegepaste technologieën is het wel aan te raden om dit racket pas te kopen als je een gedegen techniek hebt.

Lee Zii Jia

Lee Zii Jia is een professionele badmintonspeler uit Maleisië die uitkomt in het mannenenkelspel. Hij is geboren op 29 maart 1998 in Alor Setar, Maleisië.

Lee staat bekend om zijn snelheid, behendigheid en aanvallende speelstijl, waardoor hij een vaste waarde is in de top van het mannenbadminton. Hij heeft in zijn carrière verschillende grote titels gewonnen, waaronder de All England Open en de Malaysia Masters.

Lee maakte zijn debuut in het internationale circuit in 2015 en vestigde zich al snel als een rijzende ster in de sport. Hij staat vooral bekend om zijn voetenwerk en zijn vermogen om snel over de baan te bewegen om moeilijke schoten van tegenstanders terug te halen. Hij staat ook bekend om zijn agressieve speelstijl, waarbij hij tegenstanders vaak naar achteren duwt met krachtige smashes en punten afmaakt met scherpe netschoten.

Buiten de baan staat Lee bekend om zijn bescheiden en hardwerkende persoonlijkheid, en hij is een populair figuur onder badmintonfans in Maleisië en de rest van de wereld. Hij wordt geprezen om zijn toewijding aan de sport en zijn sportiviteit op het veld.

Het Victor badminton racket wat gebruikt wordt door Lee Zii Jia: Victor Thruster Ryuga II

Victor Thruster Ryuga II

Enkele kenmerken van de Victor Thruster Ryuga II:

De Victor Thruster Ryuga II zorgt voor zeer fijne netcontrole, waardoor onverwachte slagen steviger zijn en lastiger te retourneren zijn. Gebleken is dat de rebound en stabiliteit tijdens ononderbroken wedstrijden flink verbetert zijn. De introductie van het FREE CORE handvat verbetert de soepelheid van de swing en de handling en zorgt voor een goed evenwicht tussen kracht, gebruiksgemak en comfort.

Gripmaat G5 (8,6 cm omtrek)
Flexibiliteit Stug ○●○○○ Flexibel
Balanspunt Topzwaar ○●○○○ Gripzwaar
Kleur Paars
Gewicht ca. 88 gram / 3 U

Geschikt voor:

Enkel spelers die op zoek zijn naar een racket wat bijdraagt aan stabiliteit, controle en power!

Carolina Marin

Carolina Marin is een professionele badmintonster uit Spanje die uitkomt in het vrouwenenkel. Ze is geboren op 15 juni 1993 in Huelva, Spanje.

Marin wordt algemeen beschouwd als een van de beste vrouwen in het enkelspel aller tijden, omdat ze meerdere grote titels heeft gewonnen en consequent tot de wereldtop behoort. Ze heeft drie wereldkampioenschappen gewonnen (2014, 2015 en 2018), evenals een Olympische gouden medaille op de Olympische Spelen van Rio in 2016. Ze heeft ook verschillende Europese kampioenschappen en BWF World Superseries titels gewonnen gedurende haar carrière.

Marin staat bekend om haar agressieve speelstijl, krachtige smashes en snel voetenwerk. Ze is vooral sterk in aanvallend spel, waarbij ze tegenstanders vaak naar achteren duwt en punten afmaakt met scherpe netschoten of smashes. Buiten de baan staat Marin bekend om haar charisma en energieke persoonlijkheid, en ze is een populair figuur in de sport. Ze wordt geprezen voor haar inspanningen om badminton in Spanje te promoten en jonge spelers aan te moedigen de sport te beoefenen.

Het Yonex badminton racket wat gebruikt wordt door Carolina Marin: Yonex Nanoflare 1000 Z

Yonex nanoflare 1000 Z

Enkele kenmerken van de Yonex Nanoflare 1000 Z:

Nieuw in de zeer succesvolle Nanoflare serie is de Yonex Nanoflare 1000 Z. Dit badminton racket is ontworpen voor spelers die op zoek zijn naar extra slag- en swingsnelheid in combinatie met behendige wendbaarheid. Dit zijn ideale eigenschappen voor het dubbelspel en vrouwelijke enkelspelers, die de voorkeur geven aan een extra stijve steel, maar met een head light frame. Dit stelt de aanvallende badmintonner in staat om zeer snel af te drukken aan de voorkant van de baan en een solide krachtbasis te hebben vanaf de achterkant van het veld.

Gripmaat G5 (8,3 cm omtrek)
Flexibiliteit Stijf ●○○○○ Flexibel
Balanspunt Topzwaar ○○○●○ Gripzwaar
Kleur Zwart/Geel
Gewicht ca. 83 gram / 4 U

Geschikt voor:

Mede door het aerodynamisch ontwerp en de headlight eigenschappen, is dit Yonex racket heel erg geschikt voor allround spelers die van snel spel houden en ook de nodige kracht en wendbaarheid willen.

Tai tzu ying

Tai Tzu-Ying is een professionele badmintonspeelster uit Taiwan die uitkomt in het vrouwenenkel. Ze is geboren op 20 juni 1994 in Kaohsiung, Taiwan.

Tai wordt algemeen beschouwd als een van de beste badmintonsters aller tijden en heeft in haar carrière talrijke titels gewonnen, waaronder de BWF World Tour Finals, de Yonex All England Open en de Asian Games. Ze staat bekend om haar technische vaardigheid, behendigheid en creativiteit op de baan, evenals haar vermogen om te anticiperen en de slagen van tegenstanders te pareren.

Tai maakte haar debuut in het internationale circuit in 2008 en is sindsdien een vaste waarde in de top van het badminton voor vrouwen. Ze staat vooral bekend om haar misleidende slagen en haar vermogen om het tempo en de hoek van haar slagen te variëren om tegenstanders uit balans te houden.

Buiten de baan staat Tai bekend om haar rustige en gereserveerde persoonlijkheid, en ze is een toegewijde atlete die hard werkt om haar conditie en prestaties op peil te houden. Ze wordt geprezen voor haar toewijding aan de sport en haar sportiviteit op het veld.

Het Victor badminton racket wat gebruikt wordt door Tai Tzu Ying: Victor Thruster F C

Victor Thruster F C

Enkele kenmerken van de Victor Thruster F C:

Het badminton racket van de absolute kampioen is de Victor Thruster F C! Het bijzondere aan dit racket is het iets smallere racketblad, waardoor hij aerodynamischer en sneller is ten opzichte van andere badminton rackets. 

Gripmaat G5 (8,5 cm omtrek)
Flexibiliteit Stug ○●○○○ Flexibel
Balanspunt Topzwaar ○●○○○ Gripzwaar
Kleur Zwart/Brons
Gewicht ca. 84 gram / 4U

Geschikt voor:

Een racket voor de aanvallende spelers die graag kracht en controle combineert!

Badminton racketadvies

Ben je benieuwd welk gevorderde badminton rackets het beste bij jouw niveau en speelstijl passen? Je kan een goede indicatie krijgen van welke badminton rackets voor jou geschikt zouden kunnen zijn door ons korte badminton racket keuzehulp te doorlopen in de online badminton winkel. Natuurlijk kun je in onze fysieke winkel in Rijen ook badminton rackets kopen.

KW FLEX
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter