Badminton racket grips

Toon 1 - 24 van 24
More filters

badminton grips

Welke badminton racket grip?

Wil jij een badminton racket grip vervangen? Bij KW FLEX Badminton speciaalzaak kunnen wij jou zeker helpen. Is je racket grip versleten, vies, of kun je het handvat niet fijn vasthouden dan is het aan te raden om hem te vervangen. Er zijn een aantal opties qua Victor badminton grips, Yonex badminton grips of Carlton badminton grips

Er zijn diverse racket grips leverbaar die of direct op de steel of over uw huidige grip kunt plaatsen. Het gevolg van een overgrip is dat het handvat extra dik word, dit is niet het geval bij een normale grip.

Basis grip

De standaard grip is de meest gebruikte en dient ter verbetering van de grip tussen de vingers en het handvat. Natuurlijk absorberen deze varianten een klein beetje vocht, maar als belangrijkste taak absorbeert dit type badminton grip de trillingen. De belangrijkste eigenschappen zijn de zelfklevende tape op de achterzijde van grip en de dikte. 

De basis badminton grip is een stuk dikker dan een overgrip en word altijd direct op een kaal handvat aangebracht. Hier kan in gevarieerd worden door de grip dichter of juist verder uit elkaar erop te rollen, waardoor de gripper dikker word of juist dunner. 

Overgrip

Is jouw huidige handvat met grip niet dik genoeg? Dan kun je met een overgrip makkelijk de dikte van het handvat aanpassen, waardoor je badminton racket lekkerder zal spelen. Tevens dient een overgrip om maximale grip te bieden. 

De kwaliteit van een overgrip is hetzelfde als die van een standaard grip, maar deze is dunner en daardoor zal die sneller slijten. Daarentegen is een overgrip minder duur

Frotteegrip

De laatste optie is een 'badhanddoek' grip oftewel een Frotteegrip of sponsgrip. Deze badminton racket grip is uitermate geschikt als je snel en veel transpireert en je natuurlijk niet de grip over je racket wil verliezen. Een frotteegrip voelt zeer zacht aan en zal regelmatig vervangen moeten worden i.v.m. de hogere vochtopname

Alle bovengenoemde grips zijn geschikt voor badminton rackets, squash rackets en tennis rackets. 

Uiteraard zijn er verschillende kleuren badminton grips, squash grips en tennis grips leverbaar van de merken Yonex, Victor of Carlton.

Weet je niet goed welke grip het meest geschikt is? Bij twijfel bel ons / stuur een whatsapp bericht naar:+31 616501686, mail je vragen naar [email protected], stuur een bericht via Facebook of kom langs in onze badminton winkel in Rijen.