Padel rackets

Toon 1 - 20 van 20
Filters
-10%
FZ Forza
Blaze Black/Red
€109,95 AVP €98,95 *
-29%
FZ Forza
Amaze Power 2.0 Dark Sapphire
€169,95 AVP €119,95 *
-29%
FZ Forza
Aero X10 Black
€169,95 AVP €119,95 *
-32%
FZ Forza
Blast Spin Orange
€146,95 AVP €99,95 *
-29%
FZ Forza
Spin Woman Purple
€104,95 AVP €75,00 *
-15%
Dunlop
Aero-Star Junior NH
€64,95 AVP €54,95 *
-35%
Dunlop
Rapid Power 3.0
€99,95 AVP €64,95 *
-31%
Dunlop
Rocket Ultra Orange
€79,95 AVP €54,95 *
-35%
Dunlop
Boost Lite NH
€129,95 AVP €84,95 *
-32%
Dunlop
Boost Attack NH
€129,95 AVP €89,00 *
-29%
Dunlop
Blitz Attack NH
€169,95 AVP €119,95 *
-24%
Drop Shot
Ego
€169,95 AVP €129,95 *
FZ Forza
Classic Power - Green
€79,95 *
Drop Shot
DSI KIBO 2.0
€69,95 *
-20%
Drop Shot
DSI PX490
€99,95 AVP €79,95 *
-8%
Drop Shot
DSI Kaiten
€129,95 AVP €119,95 *
Drop Shot
DSI Finura
€109,95 *
Drop Shot
DSI Dynamic Pro
€89,95 *
-25%
FZ Forza
Tour Power 5002 Shocking Orange
€120,00 AVP €89,90 *
-20%
FZ Forza
Supreme Power 5001 Safety Yellow
€100,00 AVP €79,95 *

Wat is een padel racket?

Een padelracket is niet hetzelfde als een tennisracket. Een padel racket heeft namelijk geen snaren en is gemaakt van een composietmateriaal (carbon, fiber of grafiet) met een gatenpatroon. Dit flink aantal gaten zorgt ervoor dat je minder last van luchtweerstand hebt. Padel rackets hebben een ronde, diamant-, of druppelvorm. Aan het padel racket is een koordje gemaakt, waardoor je het racket aan je pols kan bevestigen. Dit voorkomt rond vliegende padel rackets.

Welk padel racket kopen?

Als je net bent begonnen met padel of als je een gevorderde padel speler bent, kan het moeilijk zijn om te weten welk padel racket je moet kiezen. Met zo'n grote verscheidenheid aan types, vormen en kleuren die te koop zijn, kan je soms door de bomen het bos niet meer zien. De twee belangrijkste vragen die je jezelf moet stellen voordat je tot aanschaf overgaat zijn:

  • Wat is je padel speelniveau?
  • Wat voor type padelspeler ben je?

Padel rackets voor beginners 

Als je nieuw bent in de padel sport, dan is het verstandig om als beginnende speler een racket te kiezen wat niet te zwaar is. Een lichter padelracket is gemakkelijker te hanteren en biedt meer controle over je slagen. Het kost minder kracht om het racket te bewegen. Bij blessure gevoelige ellebogen of schouders doe je er verstandig aan om ook voor een licht padel racket te kiezen.

Qua vorm adviseren wij je een rond padel racket te kiezen, omdat daar de sweet spot (meest ideale plek om de bal op het frame te raken) het grootst is en je met veel controle de bal kan raken.

Padel rackets recreanten

Je speelt al enige tijd als recreant padel en bent waarschijnlijk met een rond en licht padel racket gestart. Je wil een nieuw racket kopen, maar welke type is in dat geval voor jou geschikt? Als je genoeg techniek beheerst en op zoek bent naar kracht en controle, dan kun je kiezen voor een druppelvormig padel racket. Ben je een padel speler die juist niet met kracht speelt, dan kun je beter een rond padel racket bestellen. Daarmee heb je nog meer controle en is de sweet spot groter.

Padel rackets voor gevorderden

Ben jij een ervaren padel speler en beheers je de techniek van alle slagen goed? In dat geval kun kiezen uit alle aanwezige rackets. Ook voor de gevorderde spelers kan een licht gewicht padel racket de beste keuze zijn, omdat je bijvoorbeeld heel snel wil kunnen reageren en/of blessure gevoelige armen hebt. Maar ook een zwaarder racket kan uitstekend geschikt zijn. Dit type racket geeft meer kracht in je slagen, waardoor je met meer power kunt spelen. Over het algemeen worden de rackets voor gevorderde padel spelers voorzien van de nieuwste technologieën en de beste materialen, wat betekent dat ze duurder zijn.

De vorm die door de professionals als meest ideaal word gezien, is het diamantvormige racket. Met deze rackets kun je met veel power slaan, maar tegelijkertijd verlies je ook makkelijk de controle als je de techniek niet beheerst. Ben je nog niet zover? Kies van voor een rond of druppelvormig racket! Kies vooral iets wat bij jouw niveau en speelstijl past.

Welke vorm padelracket moet ik kiezen?

Padel rackets zijn verkrijgbaar in verschillende vormen:

  • Rond
  • Druppelvormig
  • Ruitvormig/Diamant

Rond padel racket

Een rond padel racket is voor heel veel spelers geschikt, dus van de beginnende recreant, tot de ervaren professionals op wedstrijdniveau. Dit type racket heeft veel allround eigenschappen, zoals goede controle, precisie en snelheid. Het racket is eenvoudig te hanteren en geeft een beter gevoel door de centrale sweet spot. Padel spelers die over het algemeen een defensieve speelstijl hebben, snel op de bal willen reageren en veelvuldig dicht bij het glas de bal raken, hebben baat bij een rond padelracket.

Druppelvorming padel racket

Een druppelvormig padel racket (ook wel hybride racket genoemd) combineert de eigenschappen van de ronde en ruitvormige rackets, en is geschikt voor spelers die een allround/aanvallende speelstijl hebben. De sweet spot bevind zich iets hoger in het blad, waardoor je met veel power je slagen kan slaan. Over het algemeen zijn deze padel rackets geschikt voor de ervaren recreanten en gevorderde spelers.

Diamantvormig padel racket

De aanvallende padel spelers kunnen het beste een diamantvormig padel racket gebruiken, omdat dit type racket de kenmerken snelheid en kracht centraal heeft staan. Doordat de sweet spot dicht bij de buitenste rand ligt, is het een racket wat lastiger bespeelbaar is. Daarom zijn deze padel rackets het meest geschikt voor de gevorderde spelers, die de techniek van alle slagen beheersen. Voor beginnende spelers adviseren wij deze rackets niet.