Gevorderde padel rackets

Toon 1 - 10 van 10
Filters
-10%
FZ Forza
Blaze Black/Red
€109,95 AVP €98,95 *
-29%
FZ Forza
Amaze Power 2.0 Dark Sapphire
€169,95 AVP €119,95 *
-29%
FZ Forza
Aero X10 Black
€169,95 AVP €119,95 *
-32%
FZ Forza
Blast Spin Orange
€146,95 AVP €99,95 *
-35%
Dunlop
Boost Lite NH
€129,95 AVP €84,95 *
-32%
Dunlop
Boost Attack NH
€129,95 AVP €89,00 *
-29%
Dunlop
Blitz Attack NH
€169,95 AVP €119,95 *
-8%
Drop Shot
DSI Kaiten
€129,95 AVP €119,95 *
Drop Shot
DSI Dynamic Pro
€89,95 *
-25%
FZ Forza
Tour Power 5002 Shocking Orange
€120,00 AVP €89,90 *

Padel rackets voor gevorderden

De gevorderde padel spelers hebben al veel ervaring, beheersen de techniek zeer goed, spelen meerdere keren in één week en zijn ook heel competitief! Sommige spelers hebben al een diamantvormig padel racket en anderen spelen nog met een rond of druppelvormig racket. Als gevorderde padelspeler raden wij je aan om een diamantvormig racket te kiezen. Om hier goed mee te kunnen spelen is de nodige ervaring vereist. Daarom raden wij je als beginner nooit een dergelijk racket aan. Als recreant zou je het kunnen overwegen, maar besef dat je makkelijker de controle over de bal verliest als je de techniek niet goed beheerst.

Advies voor gevorderde padel rackets

Zoals hierboven beschreven, heb je als gevorderde padelspeler al de nodige ervaring opgedaan en heb je veel intensieve rally's gespeeld en beheers je de techniek heel goed. Ervaren padel spelers raden wij daarom een diamantvormig racket aan. Met deze padelrackets kun je met meer kracht slaan. Je kan hiermee je tegenstander alle hoeken van de baan laten zien!

Voordelen van een diamantvormig padel racket

Een ervaren padel speler kan de uitdaging aangaan om te gaan spelen met een diamantvormig racket. Over het algemeen wegen deze rackets iets meer en is de sweet spot wat kleiner dan bij een rond padel racket. Dit resulteert als groot voordeel dat je de bal met meer power kan raken. De combinatie van de juiste techniek, spelinzicht en kracht zorgen voor een onoverwinnelijke cocktail. Kies dus voor een diamantvormige blad als je jouw spel naar een hoger niveau wil met een ander type racket. Dit vergt uiteraard wel een aanpassing in je speelstijl, omdat deze padel rackets anders reageren. 

Naast de vorm van het blad is het ook van belang om rekening te houden met het gewicht. Geadviseerd word om met rackets tussen de 365 en 375 gram te spelen. Hoe zwaarder het racket, des te meer power slagen je kunt slaan. Ook raden wij het aan om te kiezen voor 38mm dikke rackets (dit zijn bijna alle padel rackets voor dit niveau).

Assortiment padel rackets gevorderde

Om het nog wat ingewikkelder te maken, zijn er uiteraard ook ronde en druppelvormige padel rackets die zeker ook geschikt zijn voor padel spelers die op een gevorderd niveau spelen. Tegenwoordig worden deze rackets ontwikkeld met aangepaste gewichten, balanspunten enz. zodat ze toch geschikt zijn.

Nadeel van een diamantvormig padel racket

Een nadeel van een diamantvormig padel racket is de hogere foutgevoeligheid, wendbaarheid en benodigde techniek. Het doel van een diamantvormig racket is extra krachtige slagen te kunnen slaan. Om dit mogelijk te maken is de sweet spot verkleint, waardoor je de bal nog beter moet raken. Raak je de bal buiten deze 'range' dan zal de bal een andere kant uit kunnen gaan of sla je hem direct fout. Ook zijn de rackets zwaarder, waardoor de wendbaarheid afneemt. Zoals eerder benoemd moet ook je techniek van hoog niveau zijn, anders maak je waarschijnlijk geen gebruik van de voordelen van een diamant padel racket. Je spel zal er zelfs slechter van worden.

Blessure gevoelig?

Ben jij een blessure gevoelige padel speler? Kies in dat geval voor een licht padel racket. Een licht padel racket is eenvoudiger te hanteren, omdat ze minder weerstand hebben. Daardoor kun jij het racket sneller bewegen en de bal goed terug slaan. Een licht racket is ook ideaal voor de blessure gevoelige spelers, omdat je schouder, elleboog enz. minder zwaar belast worden. Het nadeel van een licht gewicht padel racket, is het gebrek aan power. Massa = kracht. Gelukkig kan d.m.v. diverse technologieën dit deels gecompenseerd worden.

Wat zijn de verschillen tussen de padel rackets?

Een padel racket kan verschillen in de vorm, gewicht en gebruikte materialen. De zwaardere padel rackets zijn geschikt voor krachtige spelers die veel techniek hebben en de lichte rackets zijn voor de spelers die net starten met padellen, blessure gevoelig zijn of graag een wendbaar racket willen. En dan kun je natuurlijk ook nog kiezen tussen een rond, druppelvormig of diamantvormig racket. De rackets zijn gemaakt van glasvezel, carbon of een combinatie van deze materialen.

Welk merk padel racket kun je bestellen?

Bij KW FLEX racket speciaalzaak kun je op dit moment uit de padel merken Drop shot en FZ Forza kiezen. Vooral Drop Shot is een zeer bekend merk in de padelwereld. Absolute top padelspelers spelen met deze rackets, maar gelukkig hebben ze ook rackets ontwikkeld die geschikt zijn voor de startende padel spelers. De komende maanden willen wij ons assortiment verder uitbreiden.

Bestel jouw padel racket tegen een scherpe prijs

Als gevorderde padel speler heb je al vele uren gepaddeld en veel spannende rally's gespeeld. Is het tijd om de laatste stap te maken of is je oude racket gewoon toe aan vervanging? Gelukkig kun je bij KW FLEX racket speciaalzaak voor een scherpe prijs nieuwe padelrackets aanschaffen en kun je deze prachtige sport spelen.