Padel rackets voor beginnende spelers

Toon 1 - 6 van 6
Filters
-15%
Dunlop
Aero-Star Junior NH
€64,95 AVP €54,95 *
-35%
Dunlop
Rapid Power 3.0
€99,95 AVP €64,95 *
-31%
Dunlop
Rocket Ultra Orange
€79,95 AVP €54,95 *
Drop Shot
DSI KIBO 2.0
€69,95 *
-20%
Drop Shot
DSI PX490
€99,95 AVP €79,95 *
-20%
FZ Forza
Supreme Power 5001 Safety Yellow
€100,00 AVP €79,95 *

Padel rackets voor beginners 

Als je een startende padel speler bent, dan is het verstandig om eerst wat meer informatie over de verschillende type padelrackets te lezen. Natuurlijk leggen wij met alle plezier uit waar je op moet letten bij het kopen van een padel racket voor beginnende padel spelers. Het is van groot belang dat jij met een racket gaat spelen wat past bij jouw niveau en speelstijl. Er zijn ten slotte padel rackets te koop in verschillende kleuren, vormen, prijsklassen en maten. Dit kun je hieronder lezen en extra informatie vind je onderaan de algemene pagina padel rackets.

Advies voor beginners padel rackets

Bij de startende padel spelers is het logisch dat de techniek nog niet helemaal in orde is en dat dit nog geleerd en door ontwikkeld moet worden. Het type padel racket wat het meest geschikt is voor deze groep spelers, is het ronde padel racket. Deze rackets zijn geschikt voor een grote groep spelers, vanwege de allround eigenschappen en de toegankelijkheid qua spel. De ronde padel rackets hebben een sweet spot, die centraal in het racket ligt. Hierdoor kun je de bal het beste in het midden van het racket raken en daarbij is de sweet spot relatief groot. Daardoor sla jij de bal makkelijker terug en maak je sneller het winnende punt. Ook bieden deze ronde rackets een goede controle, sla je de bal met precisie en met snelheid raak

Kies voor een licht gewicht padel racket

De padel rackets die wij selecteren voor beginnende spelers, zijn over het algemeen licht qua gewicht. Een licht padel racket is eenvoudiger te hanteren, omdat ze minder weerstand hebben. Daardoor kun jij het racket sneller bewegen en de bal goed terug slaan. Een licht racket is ook ideaal voor de blessure gevoelige spelers, omdat je schouder, elleboog enz. minder zwaar belast worden. Het nadeel van een licht gewicht padel racket, is het gebrek aan power. Massa = kracht. Maar voor een beginnende speler kun je hier beter geen rekening mee houden en dit bij een volgende racket doen. 

Wat zijn de verschillen tussen de padel rackets?

Een padel racket kan verschillen in de vorm, gewicht en gebruikte materialen. De zwaardere padel rackets zijn geschikt voor krachtige spelers die veel techniek hebben en de lichte rackets zijn voor de spelers die net starten met padellen, blessure gevoelig zijn of graag een wendbaar racket willen. En dan kun je natuurlijk ook nog kiezen tussen een rond, druppelvormig of diamantvormig racket. De rackets zijn gemaakt van glasvezel, carbon of een combinatie van deze materialen.

Welk merk padel racket kun je bestellen?

Bij KW FLEX racket speciaalzaak kun je op dit moment uit de padel merken Drop shot en FZ Forza kiezen. Vooral Drop Shot is een zeer bekend merk in de padel wereld. Absolute top padelspelers spelen met deze rackets, maar gelukkig hebben ze ook rackets ontwikkeld die geschikt zijn voor de startende padel spelers. De komende maanden willen wij ons assortiment verder uitbreiden.

Bestel jouw padel racket tegen een scherpe prijs

Als startende padel speler wil je waarschijnlijk eerst achterhalen of je de sport voor een langere tijd leuk blijft vinden. Ook moet je eerst alle techniek nog leren en ervaring opdoen met spelletje. Daarom is het begrijpelijk als je niet te veel geld uit wil geven aan jouw eerste padel racket. Gelukkig kun je bij KW FLEX racket speciaalzaak voor een scherpe prijs nieuwe padelrackets aanschaffen en kun je deze prachtige sport leren kennen.