Padelballen

Toon 1 - 2 van 2
Filters
Drop Shot
Padel bal Training can 3 stuks
€7,50 *
Drop Shot
Padel bal Tournament can 3 stuks
€9,50 *

Padelballen kopen?

Een goede padelbal heeft veel invloed op het squashspel. Padelballen lijken op tennisballen, maar zijn toch heel anders. Een padelbal stuitert minder hoog en heeft een langzamere snelheid dan een tennisbal, dit komt door de lagere druk in de bal.

Maar vergis je niet, een goede bal zorgt ervoor dat het spel explosief is en je traint je kracht en uithoudingsvermogen. 

Verschillende soorten padelballen

Natuurlijk is er voor iedere type speler en/of niveau een andere padelbal beschikbaar. Heb je een gemiddeld tot en met gevorderd niveau, dan kun je prima spelen met de snelle padelballen. Deze hebben een hogere druk en een korter vilt, waardoor ze harder stuiteren en sneller geslagen kunnen worden met jouw padel racket

Voor de beginnende padelspelers is het verstandig om padelballen te gebruiken die iets langzamer zijn. Door de lagere druk en iets langer vilt, word de snelheid verlaagd en is het iets makkelijker om de bal te retourneren. Uiteraard zijn deze ballen ook geschikt voor de ervaren spelers. Je moet het type bal kiezen wat bij jou/jullie speelstijl past.

Weersomstandigheden padel 

Een snellere bal word aangeraden als er een hoge luchtvochtigheid is, waardoor de bal langzamer word. Het tegenovergesteld is ook van toepassing, in hele droge gebieden kun je beter een langzamere bal gebruiken, omdat een snelle bal te snel word.

Bij hele warme temperaturen adviseren wij een langzamere bal, omdat door de hitte de bal versneld. Met kou is het tegenovergestelde van toepassingen, omdat dan de bal juist langzamer gaat. In dat geval adviseren wij een snellere bal.

Hoe lang speel je met padelballen?

Alle padel ballen hebben een variërende levensduur. Dit is afhankelijk van de kwaliteit van de ballen, of ze goed verpakt zijn, het speelveld, de omgeving en het type speler. Gemiddeld genomen gaat een padelbal ca 4 tot 5 wedstrijden mee, dit is tussen de 6 en 10 uur. Dit geldt voor een recreant die ca 2x in de week speelt. Dus een exact antwoord op de vraag: Hoe vaak kun je een padelbal gebruiken? is er niet. Houd samen met de andere spelers het stuiter vermogen van de bal in de gaten en vervang de bal op tijd. 

Waarom zitten padelballen in een blik?

Een padelbal is gevuld met een gas, waardoor er 'druk' in de bal ontstaat. Hierdoor stuitert een bal en kun je hem makkelijker naar de overkant van het speelveld slaan. Om de druk in de bal te behouden, worden de padel ballen verpakt in blikken die onder druk (2 bar) staan. Als het blik geopend word, zullen de ballen geleidelijk hun druk verliezen.

Kan ik padel spelen met een tennisbal?

Het is mogelijk om met een tennisbal te spelen, maar er zitten toch wel belangrijke verschillen tussen beide soorten ballen.

  • Een tennisbal is iets groter dan een padelbal.
  • De druk in een padelbal is lager dan bij een tennisbal.
  • Door de lagere druk, kun je een padelbal minder hard slaan

Is er een verschil tussen training of wedstrijd padelbal?

Er bestaat inderdaad een verschil tussen een training of wedstrijd padelbal. Dit heeft te maken met het verschil in snelheid, duurzaamheid en stuiter vermogen van de ballen.

Naast padel hebben wij bij KW Flex ook badminton en tennis artikelen.