Kinderen badminton rackets

Toon 1 - 14 van 14
Filters
-33%
Victor
Wavetec Magan 5
€44,90 €29,95
-33%
Victor
Ultramate 6
€44,90 €29,95
-20%
Victor
AL-2200
€19,95 €15,95
-25%
Victor
GJ-7500 Junior
€59,95 €44,95

Het allermooiste is om als kind te beginnen met badmintonnen, zodat je dan alle techniek en spelinzicht relatief snel 'eigen' kan maken. Meestal gaat dit vele malen makkelijker dan op latere leeftijd, zoals dit het geval is met de meeste leerprocessen in het leven. 

Welke badminton racket voor kinderen kopen?

De badmintonrackets die geschikt zijn voor kinderen, zijn in het begin vooral robuust en bezitten nog weinig technologieën. Kinderen spelen in het begin vaak zonder al te veel controle, waardoor een racket soms veel te verduren kan krijgen. Deze rackets zijn hier beter tegen bestand. Door het beperkte gebruik van technologieën zijn ze redelijk vergevingsgezind en kunnen de kinderen de sport leren zoals het hoort. De beginnende badmintonner kan kiezen uit een beperkt aantal badminton rackets.

Voor een uitgebreide uitleg over de kinder badminton rackets, lees onze blog:

Wat is het juiste kinder badminton racket?

Badminton rackets met een korte steel

De allerjongste kinderen moeten voor heel veel plezier in het badminton spelletje hebben en dit kunnen ze over het algemeen beter met de korte badminton rackets. Door de kortere steel is het racket veel wendbaarder en slepen de kinderen minder snel met hun racket over de grond. Dus is jouw kind nog heel jong en niet groot, dan raden wij het racket met een korte steel aan!

Beginners badminton rackets

Als uw kind de intentie heeft om voor een langere tijd de sport te gaan beoefenen, dan kunt u beter 10 a 20 euro meer uitgeven. Hierdoor kan uw kind langer met zijn of haar badminton racket uit de voeten, waardoor het de ontwikkeling niet belemmerd. In dat geval kunt u beter al bij de recreanten badminton rackets kijken. 

Gevorderde jeugdspeler badminton rackets

Kinderen die ontwikkelen zich vaak snel en kunnen dus ook snel een volgende stap maken naar een nieuw badminton racket. Voor de categorie competitie / gevorderde jeugdspelers zijn de carbon rackets uitermate geschikt. Deze rackets zijn lichter, wendbaarder, flexibeler, maar ook breekbaarder. Daarom is het nog belangrijker om zuinig met deze rackets om te gaan.
Dus heeft jouw kind de juiste techniek, ambitie en gaat hij/zij zorgvuldig met de badminton rackets om, dan zijn deze rackets super geschikt!

Hoe kies ik het juiste badminton racket?

Als je een nieuw racket wil gaan kopen, dan is het belangrijk om op een aantal punten te letten. Die hebben vooral te maken met jouw fysieke gesteldheid, techniek, ambitie en overige wensen.

  1. Ten eerste moet je voor jezelf bepalen of je ‘sterk’ bent en of je blessure gevoelig schouders/armen hebt. Als je sterk ben dan is een flexibel racket minder nodig, maar als je blessure gevoelig bent is dit juist een pré. Een balans daarin zoeken is belangrijk.
  2. Vervolgens kun je kijken naar je techniek. Daarmee bedoelen wij of je dus al makkelijk achterin het veld slaat en andere slagen goed beheerst. Een flexibel racket biedt meer power, maar tegelijkertijd heb je minder controle over de slag. Ook hiervoor geldt dat je een juiste balans kiest.
  3. Als derde is je ambitie belangrijk. Train jij heel veel en maak je snel vooruitgang, dan kun je makkelijker een stap overslaan.
    Bij twijfel kun je onze badminton specialist altijd om advies vragen!

Welk type badminton racket hierna?

Je heb nu al een badminton racket wat volledig van carbon is gemaakt? Dan kan het tijd zijn om jezelf weer eens te gaan oriënteren voor een nieuw racket. Voor gevorderde jeugdspeler adviseren wij dezelfde rackets als aan een startende recreant badmintonner. Daarom raden wij je in dat geval aan om bij de gevorderde recreanten te gaan speuren. Ben je een echt talent, dan kun je het best bij de gevorderde badminton racket kijken en/of onze expert om advies vragen.

Wij helpen je graag!

Bestel jouw kinder badminton racket nu bij KW FLEX Badminton speciaalzaak online of kom langs in onze badminton winkel in Rijen! Vandaag voor 12.00 uur besteld, is vandaag verzonden.

Persoonlijk badmintonracket advies!