Recreanten padel rackets

Toon 1 - 11 van 11
Filters
-32%
FZ Forza
Blast Spin Orange
€146,95 AVP €99,95 *
-29%
FZ Forza
Spin Woman Purple
€104,95 AVP €75,00 *
-35%
Dunlop
Rapid Power 3.0
€99,95 AVP €64,95 *
-31%
Dunlop
Rocket Ultra Orange
€79,95 AVP €54,95 *
-35%
Dunlop
Boost Lite NH
€129,95 AVP €84,95 *
-32%
Dunlop
Boost Attack NH
€129,95 AVP €89,00 *
-29%
Dunlop
Blitz Attack NH
€169,95 AVP €119,95 *
-24%
Drop Shot
Ego
€169,95 AVP €129,95 *
FZ Forza
Classic Power - Green
€79,95 *
Drop Shot
DSI Finura
€109,95 *
-20%
FZ Forza
Supreme Power 5001 Safety Yellow
€100,00 AVP €79,95 *

Padel rackets voor recreanten

Je speelt al enige tijd als recreant padel en bent waarschijnlijk met een rond en licht padel racket gestart. Je wil een nieuw racket kopen, maar welke type is in dat geval voor jou geschikt? Als je genoeg techniek beheerst en op zoek bent naar kracht en controle, dan kun je kiezen voor een druppelvormig padel racket. Ben je een padel speler die juist niet met kracht speelt, dan kun je beter een rond padel racket bestellen. Daarmee heb je nog meer controle en is de sweet spot groter.

Advies voor recreanten padel rackets

Als recreatieve padelspeler heb je al de nodige ervaring opgedaan en heb je genoten van intensieve rally's en is je techniek steeds beter geworden. Onder recreanten rekenen wij zowel goede spelers als spelers die nog aan het leren zijn. Sommige spelers spelen competitie wedstrijden en andere padel spelers spelen puur voor de sportiviteit en het plezier. Kies daarom een racket wat past bij jouw niveau, speelstijl en wensen. Let op de vorm, gewicht en de specifieke eigenschappen van een racket qua balans e.d.

Welk padel racket is voor mij geschikt?

Als startende padel speler, ben je waarschijnlijk met een rond padel racket gestart. Wellicht heb je gemerkt dat jij iets minder hard kan slaan dan je tegenstander, die met een druppelvormige racket speelt. Dit type padel racket is in de meeste gevallen een volgende stap voor de recreatieve padel speler, die jouw niveau net weer iets beter kan maken (mits je de juiste techniek hebt). Kies dus voor een druppelvormig blad als je jouw spel naar een hoger niveau wil met een ander type racket. Dit vergt uiteraard wel een aanpassing in je speelstijl, omdat deze padel rackets anders reageren. 

Naast de vorm van het blad is het ook van belang om rekening te houden met het gewicht. Geadviseerd word om met rackets tussen de 365 en 375 gram te spelen. Je kunt voor zwaardere padel rackets kiezen voor de extra power, maar het gevolg is minder wendbaarheid en controle. Ook raden wij het aan om te kiezen voor 38mm dikke rackets (dit zijn bijna alle padel rackets voor dit niveau).

Om het nog wat ingewikkelder te maken, zijn er uiteraard ook ronde padel rackets die zeker ook geschikt zijn voor padel spelers die op recreatief niveau spelen. Tegenwoordig worden deze rackets ontwikkeld met aangepaste gewichten, balanspunten enz.

Voordelen van een druppelvormig padel racket

Een druppelvormig padel racket heeft als grote voordeel dat het racket geschikt is voor veel recreatieve en gevorderde padelspelers. Over het algemeen hebben deze rackets een allround/aanvallend karakter. De sweet spot van het racket bevind zich aan de bovenzijde van het racket, waardoor je makkelijker die heerlijke power slagen kan slaan. Bovendien is de wendbaarheid van een druppelvormig padelracket beter en zijn ze vaak uitgebalanceerd. Power en controle staan centraal.

Blessure gevoelig?

Ben jij een blessure gevoelige padel speler? Kies in dat geval voor een licht padel racket. Een licht padel racket is eenvoudiger te hanteren, omdat ze minder weerstand hebben. Daardoor kun jij het racket sneller bewegen en de bal goed terug slaan. Een licht racket is ook ideaal voor de blessure gevoelige spelers, omdat je schouder, elleboog enz. minder zwaar belast worden. Het nadeel van een licht gewicht padel racket, is het gebrek aan power. Massa = kracht. Gelukkig kan d.m.v. diverse technologieën dit deels gecompenseerd worden.

Wat zijn de verschillen tussen de padel rackets?

Een padel racket kan verschillen in de vorm, gewicht en gebruikte materialen. De zwaardere padel rackets zijn geschikt voor krachtige spelers die veel techniek hebben en de lichte rackets zijn voor de spelers die net starten met padellen, blessure gevoelig zijn of graag een wendbaar racket willen. En dan kun je natuurlijk ook nog kiezen tussen een rond, druppelvormig of diamantvormig racket. De rackets zijn gemaakt van glasvezel, carbon of een combinatie van deze materialen.

Welk merk padel racket kun je bestellen?

Bij KW FLEX racket speciaalzaak kun je op dit moment uit de padel merken Drop shot en FZ Forza kiezen. Vooral Drop Shot is een zeer bekend merk in de padelwereld. Absolute top padelspelers spelen met deze rackets, maar gelukkig hebben ze ook rackets ontwikkeld die geschikt zijn voor de startende padel spelers. De komende maanden willen wij ons assortiment verder uitbreiden.

Bestel jouw padel racket tegen een scherpe prijs

Als recreatieve padel speler heb je al ervaren dat je het een super leuke sport vind en je wil een volgende stap maken. Of je oude racket is toe aan vervanging. Daarom is het begrijpelijk als je niet de hoofdprijs wil betalen voor jouw nieuwe padelracket. Gelukkig kun je bij KW FLEX racket speciaalzaak voor een scherpe prijs nieuwe padelrackets aanschaffen en kun je deze prachtige sport spelen.