Veren Badminton Shuttles

Toon 1 - 20 van 20
Filters
-16%
FZ Forza
VIP Speed 78
€29,95 AVP €25,25 *
-16%
FZ Forza
VIP Speed 77
€29,95 AVP €25,25 *
Dunlop
Aeroflite No 1
€27,25 *
Victor
Champion No.1 Speed 78
€24,95 *
-14%
FZ Forza
Hybrid 5000 3 in 1
€17,95 AVP €15,50 *
Dunlop
Aeroflite No 5
€17,55 *
Dunlop
Aeroflite No 3
€20,20 *
Dunlop
Aeroflite No 2
€23,50 *
Yonex
Aerosensa AS 20, speed 3
€28,50 *
Yonex
Aerosensa 10, speed 3
€22,50 *
Yonex
Aerosensa 30, speed 3
€31,00 *
Victor
Carbonsonic CS No.2
€17,95 *
Victor
Champion No.1 Speed 77
€24,95 *
Victor
Pro Court Shuttles
€13,95 *
Victor
Queen Shuttles
€21,95 *
Victor
Special Shuttles
€19,70 *
Victor
Gold Maxima shuttles
€24,00 *
Victor
Service Shuttles
€26,95 *
Victor
Master Ace Shuttles
€32,95 *
Victor
Gold Champion Shuttles
€28,95 *

Een shuttle gemaakt van veren, zal door bijna iedere badmintonner gezien worden als het meest ideaal. De vlucht van deze shuttle is super stabiel, trick-shots kunnen beter uitgevoerd worden en de spelers kunnen zelf de snelheid van de shuttle bepalen (door het breken van de veertjes).

Materiaal van veren shuttles

Een veren shuttle kan gemaakt zijn van ganzenveren en eenden veren en biedt veel meer controle en gevoel in uw slagen t.o.v. een nylon shuttle. Helaas zit er ook een nadeel aan dit type shuttle, omdat ze veel minder lang mee gaan dan een nylon shuttle.

Prijs

De kosten van een veren shuttle zijn hoger dan die van een nylon shuttle. Wat is daar de reden van? Deze shuttles zijn gemaakt van een 100% natuurlijk product en het is veel arbeidsintensiever om ze te produceren. Toch mag dit de pret niet drukken en adviseren wij de betere spelers om met dit type shuttle te gaan spelen.

Spel plezier staat toch altijd centraal!

Verschillende soorten

Veren badminton shuttles zijn leverbaar voor zowel trainingen als officiële competitiewedstrijden en te koop in diverse snelheden. De meest gebruikte snelheid in Nederland is 77 (Blauw). De overige snelheden zijn altijd bestelbaar, maar niet standaard op voorraad. De levertijd van deze shuttles (76 en 78) is daarom enkele dagen langer.

Bij KW FLEX kun je de veren shuttles bestellen van de merken:

Wil je precies weten welke shuttle toegestaan is voor wedstrijden? In Nederland en in de rest van de wereld zijn lijsten beschikbaar, waarop staat welke shuttle op welk niveau gebruikt mag worden.

Hoe word een veren badminton shuttle gemaakt?

Het lijkt heel normaal om een shuttle uit een koker te pakken en te gaan badmintonnen, maar daar gaat natuurlijk een heel proces aan vooraf. Lees hier in een aantal korte stappen hoe dit in zijn werk gaat.

 1. De eerste stap is natuurlijk het schoonmaken van de veren.
 2. Daarna worden de veren al in de juiste vorm geknipt, zodat ze er al herkenbaar uitzien.
 3. De volgende stap is het sorteren van de veren. Bij het sorteren word er onderscheid gemaakt op basis van grote en kwaliteit.
 4. Ondertussen word op een andere productielijn de shuttle dop gemaakt. Die wordt van kurk gemaakt en voorzien van een speciaal soort leer. Als deze klaar zijn worden ze nogmaals opgemeten en waar nodig bijgewerkt.
 5. Als de veren en de kruk er klaar voor zijn, dan start de productie van de herkenbare veren shuttle.
 6. De kurk word in een machine geklemd en een andere robot plaatst met precisie de veren in de juiste positie in de kurk.
 7. De volgende stap is het vast lijmen van de veren aan de dop. Er word aan de binnenkant van de shuttle een klein beetje lijm toegevoegd.
 8. Als de veren vastzitten, word er aan de onderzijde van de veren een draadje om de shuttles geweven. Hierdoor word de vorm van de shuttle gegarandeerd
 9. Om alles netjes af te werken, word in de binnenkant (op de dop) het logo van het merk geplakt d.m.v. een sticker.
 10. Als een van de laatste stappen worden alle veren shuttles met het menselijk oog getest. Een machine schiet de shuttle de lucht in en iemand vangt de shuttle op. Hij of zij heeft verschillende bakken waarin de shuttles worden gestopt op basis van hoever de shuttle heeft gevlogen.
 11. Daarna worden alle shuttles in de herkenbare kokers van Yonex, Victor, Dunlop of FZ Forza gestopt en in dozen verpakt.

De kwaliteit van de shuttle word natuurlijk bepaald door gebruikte soort veren en de kurk. Dit heeft ook een grote invloed op de prijs die betaald moet worden. Ganzenveren zijn vele malen duurder dan eenden veren, maar de shuttle heeft ook een betere vlucht en is ook iets duurzamer.

Uiteindelijk kun jij deze prachtige veren shuttles bij ons in de winkel of online bestellen!

STAFFELKORTING VEREN SHUTTLES

Koop jij de shuttles voor jouw badminton vereniging in of ben jezelf een groot verbruiker? Bij grotere aantallen kunnen wij je altijd een staffelkorting aanbieden. Je vind de eerste staffelprijzen al op de product pagina’s. Wil je nog grotere aantallen shuttles aanschaffen, neem dan contact op met [email protected] of bel/whatsapp +316-16501686.

Wij helpen jou verder!

Kom je er zelf niet aan uit, twijfel je, wil je gewoon extra advies of ben je op zoek naar een speciale shuttle? Vraag er naar via: [email protected]Facebook en telefoon/whatsapp: +31-616501686 of kom langs in onze badminton winkel in Rijen (regio Breda, Tilburg, Den Bosch)

Bestel jouw badminton shuttles nu bij KW FLEX Badminton speciaalzaak online of kom langs in onze badmintonwinkel in Rijen! Vandaag voor 12.00 uur besteld, is vandaag verzonden.