Badminton bespanservice

Toon 1 - 2 van 2
Filters
KW FLEX
Badminton racket competitie bespanning
€20,00 *
KW FLEX
Regenboog badminton bespanning
€19,00 *

Badmintonracket bespannen

Onze bespanspecialist bij KW FLEX heeft al jarenlange ervaring en ruim 2000 badminton rackets bespannen. Wij maken gebruikt van één van de meest geavanceerde bespanmachines, speciaal en alléén voor de badmintonsport geschikt.

Help! Hoeveel kilo en welke snaar op mijn badminton racket?

Voor de gemiddelde badmintonner is het heel lastig om te bepalen welke snaar of hoeveel kg er op het badminton racket gezet moet worden. Uiteraard helpen we jou daarbij om de juiste keuze te maken, die aansluit bij jouw speelstijl en specifieke eigenschappen. Bij KW FLEX kun je kiezen uit een grote keuze badminton snaren van Yonex, Victor en Ashaway die ook in veel verschillende kleuren beschikbaar zijn. 

Wist je dat je als je 2x per week badmintont, het verstandig is om ieder jaar jouw bespanning te vervangen ondanks dat hij nog niet kapot is? De bespanning van de snaar neemt namelijk af en slijt gedurende het jaar, maar door de snaar met regelmaat te vervangen voorkom je een kapot snaar tijdens een belangrijke wedstrijd. 

Welke badminton snaar?

De dikte van de snaar die gebruikt word tijdens het bespannen van het badmintonracket is afhankelijk van het type spel dat je wilt spelen en de duurzaamheid

Een dikkere snaar betekend meer duurzaamheid en dus minder snel slijtage. Tegelijkertijd geven deze snaren minder controle en power.

Een dunner snaar betekend minder duurzaam en zal sneller vervangen moeten worden, maar het voordeel van deze snaren is meer power en controle

Hoeveel kilo's op de snaar?

Het gebruikte aantal kg's op een snaar is ook afhankelijk van het type spel en de duurzaamheid die jij wil. Veel badminton spelers denken dat er zoveel mogelijk kg's op een bespanning gezet moet worden, maar dat is dus zeker niet waar. Het is totaal afhankelijk van jouw speel niveau, ervaring en speelstijl.

Meer kilo's betekend meer controle, maar daarvoor moet u ook een betere techniek hebben. Anders slijt de snaar nog sneller en straf de snaar uw spel ook af. 

Minder kilo's betekend een grotere sweetspot, waardoor je de shuttle makkelijker beter raakt. Bovendien gaan deze snaren vaak langer mee, omdat er minder spanning op staat. 

Bespanningen testen

Bij KW FLEX Badminton speciaalzaak kun je ook 2 identieke badmintonrackets testen met 2 verschillende aantal kilo's, waardoor je kan bepalen wat jij fijner vind spelen. Wil je dit proberen? Laat het ons weten en kom de rackets in de winkel ophalen!

Tennis en squash bespanningen

Daarnaast zijn wij ook in staat om tennis en squash rackets perfect voor jou te voorzien van een nieuwe bespanning. Jaarlijks volgt onze bespan specialist een cursus bij Yonex om zijn bespan skills voor tennisrackets aan te scherpen en te verbeteren. 

Waar kun je ons vinden?

Onze badminton winkel is gevestigd in Rijen aan de Heistraat 13A in Nederland. Dit is in de regio Breda en Tilburg. Daar kun je jouw badminton racket afgeven om te laten bespannen. Terwijl je wacht bespannen wij je racket opnieuw of we spreken af wanneer je hem weer op kan komen halen. Natuurlijk hebben we onze bespanmachine ook bij tijdens toernooien of op clubavonden. 

Uw  voordelen:

  • Bespannen tot 0,25kg precies
  • Extra veilig voor het racketframe
  • Betrouwbare kwaliteit
  • Ruime 10 verschillende type snaren in diverse kleuren leverbaar (neem contact met ons op voor de mogelijke kleuren bij de diverse snaren)

PRIJS:

20 euro voor de beste snaren, keuze uit minimaal 10 snaarsoorten

2 euro extra voor Yonex Aerobite/Aerobite boost en speciale 10 meter sets.

1: Op afspraak in Rijen

Het is mogelijk om jouw racket op afspraak in Rijen te laten bespannen. Binnen 30 minuten is het racket klaar, waarbij je kunt genieten van een kopje koffie of thee. In de meeste gevallen kun je al een afspraak maken als je 1 uur van te voren belt. Het is ook mogelijk om het racket af te geven en op een later tijdstip op te halen.

2: KW FLEX komt naar uw vereniging

Daarnaast kunt je jouw racket ook laten bespannen of afgeven als KW FLEX bij de vereniging langskomt. Indien er zeker van wilt zijn dat je racket direct bespannen kan worden, is het verstandig om dit van tevoren te melden. In dat geval zal KW FLEX zijn bespanningsapparatuur meenemen.

3: Opsturen

Als laatste mogelijkheid kunt je het racket opsturen (verzendkosten), waarna KW FLEX het racket binnen enkele dagen (in overleg) zal bespannen. 

Om jou optimaal van dienst te kunnen zijn en de juiste bespanning voor jou te bepalen, adviseren wij contact op te nemen via [email protected], Facebook, bel/whatsapp+31-616501686 of kom langs in onze badminton winkel in Rijen.