Badminton racket keuzehulp

Weet jij niet exact welke badminton rackets voor jou het beste zijn? Doorloop het keuzemenu en vind hier jouw perfecte racket! Kies uit 5 verschillende speelniveaus.

Advies voor Badminton rackets! 

Wil jij een nieuw badminton racket kopen, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Volg dan de stappen van het badminton racket advies in onze online badminton winkel. Wij maken het, door middel van een aantal keuzes, jou een stuk makkelijker om een passend racket te kiezen. 

Eerst moet je een keuze maken tussen de verschillende speelniveaus. Dit kan het niveau zijn waarop je nu actief bent of waarop je vroeg gespeeld hebt. Eenmaal op een hoger niveau gebadmintond, dan zal je dat niet snel verleren. Je hebt bepaalde tactisch inzichten, je weet hoe je slagen uit moet voeren en hebt ervaring met het spelletje!
Dus heb jij op hoog niveau gespeeld, maar speel je nu op je gemak in een lagere competitie? Dan raden wij absoluut aan dat je voor een beter badminton racket kiest. 

Wees eerlijk over jouw badminton speelniveau!

Een badminton racket kopen wat boven jouw niveau is en dus te 'hoog'? Dat raden wij zeker niet aan! In de meeste gevallen gaat het jouw spel eerder frustreren dan verbeteren. Het racket gaat fouten eerder afstraffen en dat resulteert in meer fouten en minder plezier. Wees daarom eerlijk over je speelniveau, tactische kennis en mogelijkheden, zodat je echt een passend badminton racket geadviseerd krijgt.

Maak een keuze uit de volgende 5 speelniveaus:

Badminton rackets voor nationale / internationale badmintonners

Jouw speltechniek is van een heel hoog niveau en daar hoort een bijpassend badminton racket bij. De bijzondere racket technologieën gaan jouw sterke eigenschappen benadrukken. De prijs is vaak aan de hoge kant, omdat de gebruikte materialen duurder zijn en er is meer expertise in het racket verwerkt. Je bent een echte top badmintonner of bent die vroeger geweest en op het gebied van power slagen, tactiek, positionering en consistentie ben je heel erg goed getraind.

Gemiddeld genomen speel of heb je gespeeld in de 2de divisie of hoger, nationale of internationale top toernooi / competities en train je meerdere keer per week. Of je hebt vroeger op dit niveau gespeeld en moet met het beste badminton racket spelen.

Badminton rackets voor top competitie badmintonners

Als je niet bij de absolute top speelt, maar daar net onder actief bent. Dan is dit de categorie waarvoor je moet kiezen. Je bent echt een heel goede badmintonner en traint toch zeker 2 keer of meer per week. Voor jou zijn net zoals voor nationale of internationale spelers de krachtig steile smashes en stevige backhand-clears geen probleem om te slaan. Een hoog speel tempo, krachtige slagen, tactiek en positionering zijn voor jou geen probleem. Wij hebben de beste badminton rackets geselecteerd.

In principe speel je in de 3de of 4de divisie qua competities of toernooien of hebt vroeger op dit niveau gespeeld.

Hoog niveau competitie badminton rackets

Je bent actief op een hoog niveau qua competitie en/of toernooien. Alle badminton slagen beheers je goed en die kun je ook allemaal goed uitvoeren. Op tactisch en technisch gebied wil jij je nog steeds constant verbeteren en daar train je ook zeker 1 à 2 keer per week voor. Het snelle speel tempo kun je geruime tijd volhouden, maar gedurende de wedstrijd neemt dit af en ben je ook iets minder consistent met je slagen. 

Jij speelt in de meeste gevallen in de 5de of 6de divisie of hebt vroeger op dit niveau gespeeld.

Badminton rackets voor competitie badmintonners

Je speelt niet alleen trainingswedstrijden, maar je speelt ook regelmatig competitie of toernooien. Het verschil met een recreant is jouw spel, techniek en fanatisme
De voordelen van deze goede badminton rackets zijn de toenemende power, flexibiliteit en het afnemende gewicht. De handling van het racket wordt hierdoor steeds makkelijker en in combinatie met basis technologieën in het racket het kan jouw speelstijl ondersteunen en versterken.

Kies in dit geval voor de categorie 7de & 8ste divisie.

Recreanten - beginnende badminton rackets

Binnen deze categorie zijn er 2 opties.

Als startende badmintonner wil je graag de sport leren kennen, dit kunnen zowel kinderen als volwassenen zijn. De badmintonrackets die wij hier hebben geselecteerd, hebben als groot voordeel het robuuste karakter, waardoor ze beter tegen stootjes kunnen en minder snel zullen breken (Ook met deze rackets kun je niet tegen een muur slaan..) Een nadeel is de beperkte schokabsorptie, waardoor de kans op mogelijke schouder blessures groter is. Heb je de intentie om langer te blijven badmintonnenInvesteer een klein beetje meer geld.

Als je al een langere periode badminton speelt en de nodige basis slagen bezit, dan is het verstandig om wat meer budget vrij te maken voor jouw nieuwe racket. Het voordeel van deze goede badminton rackets is dat ze meer power en comfort bieden. Vaak zijn ze iets lichter en dus makkelijker hanteerbaar en door de flexibiliteit kun je meer power ontwikkelen in je slagen. Let wel op: je moet zuinig op je badminton racket zijn, want de carbonmaterialen zijn gevoelig en breekbaar. In dat geval vinden wij dat je in de recreanten klasse valt.

Als je binnen deze categorie valt, kies dan voor de 9de t/m 11de divisie.

Wij helpen je verder!

Wij hebben ons best gedaan om dit badminton racket keuze menu zo optimaal mogelijk in te delen, maar natuurlijk zijn er altijd nog bijzonderheden of afwijkingen. Niet iedere badmintonner is standaard, dus kan hij zijn dat jij toch een andere badminton racket nodig hebt. Bovendien zitten er ook verschillen tussen de merken zoals Yonex, Victor, Dunlop, Carlton of FZ Forza als je een badminton racket wil kopen.

Dus kom je er zelf niet aan uit, twijfel je, wil je gewoon extra advies of ben je op zoek naar speciale badminton rackets? Vraag er naar via: [email protected]Facebook en telefoon/whatsapp: + 31-616501686 of kom langs in onze badminton winkel in Rijen (regio Breda, Tilburg, Den Bosch) en laat je adviseren door onze badminton specialisten. Zo kun jij het badminton racket kopen wat voor jou het beste is.

Voor 12.00 uur besteld = vandaag verzonden!

Persoonlijk badminton racket advies!