Squashballen

Toon 1 - 2 van 2
Filters
Dunlop
Competition squashbal 1 gele stip
€3,25 *
KW FLEX
Squashbal 2 gele stippen
€2,50 *

Online squash ballen bestellen bij KW Flex

Squashen kan niet zonder een goede squashbal. Het is belangrijk dat je een goede squashbal gebruikt als je het spel gaat spelen. Het is belangrijk dat je goed kijkt naar welke soort squashbal je gaat gebruiken, er zit namelijk een groot verschil in squashballen. De squashbal moet namelijk goed passen bij het niveau dat jij als gebruiker speelt. Hier komen we later nog op terug. Naast het het soort squashbal is het ook belangrijk dat je goed kijkt in welke staat de bal is. Als de squashbal namelijk heel erg versleten is, merk je dat tijdens het spelen. Tijdens het gebruiken van een squashbal is het belangrijk dat je deze eerst goed warm maakt. Als een squashbal namelijk in beweging, wordt deze warm. Hierdoor stijgt de druk van de bal, en stuitert het balletje een stuk beter.

Verschillende soorten squashballen

Over het algemeen zit er weinig verschil in de kleur van een squashbal. Waar je als gebruiker wel goed op moet letten, zijn de stippen die je kunt vinden op de bal. Deze stippen geven namelijk aan wat de afmetingen en stuiterkracht zijn van de squashbal. Een zwarte bal met een blauwe stip is een squashbal die is bedoeld voor beginners. Deze bal is een klein beetje groter en stuitert een stuk makkelijker. Daardoor is het makkelijker om deze te gebruiken. De zwarte bal met een rode stip of zonder stip is 6% groter dan een wedstrijdbal. Deze bal wordt voornamelijk gebruikt door gemiddelde spelers en beginners. Een zwarte bal met één of twee gele stippen zijn officiële wedstrijdballen die worden gebruikt door de squashbonden. Het is verstandig om goed op te letten met welke soort squashbal je gaat spelen. Als je net begint met het spelen is het natuurlijk heel erg verleidelijk om gelijk aan de slag te gaan met een officiële wedstrijdbal. Omdat het het best lastig is om deze bal te gebruiken is het verstandig om te beginnen met een bal voor beginners. Je kan hierdoor langere rally’s spelen, zo leer je het spel een stuk sneller en blijft het ook een stuk leuker.

Dunlop squash bal

De Dunlop squashbal is een van de populairste keuzes onder squashspelers wereldwijd. Bekend om zijn duurzaamheid en uitstekende speeleigenschappen, biedt de Dunlop squashbal consistentie en betrouwbare prestaties, ongeacht je niveau. De squash ballen van Dunlop worden vaak gebruikt in competities en zijn goedgekeurd door vele squashbonden, wat hun kwaliteit en betrouwbaarheid bevestigt. Bij KW Flex vind je een uitgebreid assortiment Dunlop squashballen, zodat je altijd de juiste bal voor jouw spel kunt kiezen.

Squashballen vervangen

Het is verstandig om goed te kijken naar de status van je eigen squashbal. Een squashbal krijgt namelijk een hoop te verduren van een squashracket. Na verloop van tijd gaat deze bal ook slijten. Dit zorgt ervoor dat de bal een stuk minder goed gaat reageren en minder fijn speelt. Als je vaak en intensief met de bal speelt is het verstandig om deze regelmatig te vervangen. Daarnaast is er ook een grote kans dat een bal lek raakt en een stuk minder goed stuitert. Neem daarom altijd een paar extra squashballen mee in je tas, zodat je tussendoor niet onverwachts hoeft te stoppen met spelen.

Voor al je squash benodigdheden

Naast de beste squash ballen heeft squash winkel KW Flex een groot assortiment voor al jouw squash benodigdheden. Zo kan jij makkelijk alles vinden om een leuk potje te squashen tegen vrienden of op hoog niveau. Voor jouw squashracket verkoopt KW FLEX ook verschillende squashtassen. Zo heb je gelijk een plek om je squash racket op te bergen en een plek voor al je squash producten.