Gevorderde badminton rackets

Toon 1 - 24 van 178
Filters

Gevorderde badminton rackets

Badminton rackets voor gevorderde of professionele badmintonners sportwinkel - Als jij de slagen goed beheerst en je goed bewust bent van wat voor type racket je zoekt, dan kun je jezelf verdiepen in de gevorderde badmintonners categorie. In deze rackets zijn diverse technologieën verwerkt, waardoor het bepaalde accenten benadrukt (aanvallend, verdedigd, snelheid, controle enz). Het is wel van groot belang dat je de juiste keuzes maakt en goed let op jouw eigen kwaliteiten en op wat jij wil bereiken. Als je dit in het oog houdt, dan zal jij onverslaanbaar worden op de baan en je beste spel kunnen laten zien! 

Deze groep badminton rackets is onderverdeeld in 9 categorieën op basis van gewichtsverdeling en flexibiliteit

Flexibel  Biedt speler meer power en comfort
 en voorkomt veel blessures
Medium flexibel  Allround speler die zowel een
 aanvallende en verdedigende
 speelstijl hanteren. 
Flexibel - head light badminton racket

 Comfort/Arm vriendelijk &
 Wendbaar/snelheid

 Verdedigende, beginners en
 jeugd spelers

medium flexibel - head light badminton racket

 Maximale snelheid

 Comfortabel voor zowel
 verdedigende als allround spelers

flexibel - gebalanceerd badminton racket

 Comfort & Arm vriendelijk

 Allround, recreanten en
 jeugd spelers

medium flexibel - gebalanceerd badminton racket

 Optimale combinatie voor spelers
 die alle slagen zoals dropshots,
 clears, smashes en
 schijnbewegingen gebruiken. 

 Ultiem allround badminton racket

flexibel - head heavy badminton rackets

 Comfort & Arm vriendelijk

 Veel power, maar vereist veel
 polskracht

medium flexibel - head heavy badminton racket

 Veel power & Comfort

 Voor enkel spel spelers die zowel
 van comfort en controle houden. 

Stijf

 Biedt veel controle en
 smash power.
 Vereist een fitte arm en goede
 techniek.

   
Stijf - head light badminton racket

 Maximale controle & wendbaarheid

 Verdedigende en aanvallende spelers aan het net

   
Stijf - gebalanceerd badminton racket

 Maximale controle &
 smash snelheid

 Beste eigenschappen voor
 aanvallende dubbelspel spelers

   
Stijf - head heavy badminton racket

 Maximale controle &
 smash snelheid

 Aanvallende enkelspel spelers

   

Flexibiliteit badminton rackets

De flexibiliteit is verdeeld tussen stijf, medium flex en flexibel (Stug ○○●○○ Flexibel). Heb jij genoeg kracht en techniek en wil je meer controle? Dan kun je het beste kiezen voor een medium flex / stijf badminton racket. (Hoe stijver het racket, des te sneller het fouten afstraft en hoe meer kracht jij vanuit je techniek en arm moet halen, maar het voordeel is meer accuraatheid en controle). Bezit jij juist niet zoveel kracht, dan kun je beter naar een flexibeler badminton racket kijken. Deze zal jou ondersteunen met het ontwikkelen van snelheid in je slagen. 

Gewichtsverdeling badminton rackets

De gewichtsverdeling word vooral bepaald door jouw speelstijl en is verdeeld tussen topzwaar, gebalanceerd en gripzwaar (head heavy ○●○○○ headlight). Ben jij een verdedigende badmintonner, dan zul je vaker smashes moeten verdedigen en kort spel aan het net spelen. Daarvoor is een gripzwaar (head light) badminton racket een ideale aanvulling op jouw speelstijl. Ben jij een aanvallende speler en val jij liever constant je tegenstander aan en kunnen ze alleen nog maar verdedigen? Dan is een topzwaar / head heavy racket ideaal om jouw aanvalsspel nog meer te ondersteunen. Natuurlijk kun je ook zeker de middenweg kiezen en dan is een gebalanceerd/ even balanced badminton racket de perfecte keuze.

Gewicht

De derde optie om jouw ideale badminton racket te kiezen is het selecteren van de gewenste gewichtsklasse. Kies jij voor een U6 racket (70-75 gram exclusief snaren) of juist voor een 3U badminton racket (85-90 gram exclusief snaren). Afhankelijk van jouw speelstijl kun je hier de juiste selectie maken. Speel je veel aan het net, dubbel je veel, ben je blessure gevoelig of wil je gewoon heel wendbaar zijn, dan is een lichter badminton racket aan te raden. Minder gewicht = meer wendbaarheid. Ben je juist een aanvallende speler, sta je veel in het achterveld en ben je niet blessure gevoelig dan kun je beter een iets zwaarder racket kiezen. Meer gewicht = meer power. Bepaalde dus goed welke speelstijl jij vooral gebruikt en waar jij hulp bij nodig hebt tijdens het spel. Het racket is en blijft een verlengstuk van jouw als badmintonner. 

Prijs

Natuurlijk kun je bij KW FLEX online badminton winkel jouw nieuwe badminton racket selecteren binnen jouw gewenste budget. Dus ben je op zoek naar een goedkoop badminton racket of juist naar een duurder en kwalitatief beter badminton racket, dan kun je eenvoudig de filter naar wens instellen. Dus ben je op zoek naar een racket voor op de camping of wil je jouw competitie spel verbeteren/vernieuwen, onze badminton adviseurs kunnen je altijd helpen!

Advies?

Voor advies kunt u ons altijd benaderen via [email protected]Facebook en telefoon/whatsapp: +31-616501686 of kom langs in onze badminton winkel in Rijen (regio Breda, Tilburg, Den Bosch). Wij helpen jouw bij het kiezen van het meest ideale badminton racket! 

Persoonlijk badmintonracket advies!