Stijf - Head light badminton racket

Toon 1 - 12 van 12
Filters
-19%
Yonex
NanoFlare 1000 Z - Frame
€259,95 AVP €209,95 *
-20%
Yonex
Nanoflare 800 PRO 4U - Frame
€229,95 AVP €184,95 *
-23%
Yonex
Nanoflare 800 4U - Frame
€219,95 AVP €169,95 *
-21%
Yonex
Nanoflare 800 TOUR 4U - Frame
€189,95 AVP €149,95 *
-20%
Yonex
NanoFlare 1000 Play - Bespannen
€99,95 AVP €79,95 *
-18%
Yonex
NanoFlare 1000 Game - Bespannen
€169,95 AVP €139,95 *
-20%
Yonex
NanoFlare 555 - Frame
€179,95 AVP €143,95 *
-15%
Yonex
Nanoflare 380 Sharp 4U - Bespannen
€129,95 AVP €109,95 *
-21%
Yonex
NanoFlare 1000 Tour - Frame
€239,95 AVP €189,95 *
-19%
FZ Forza
Aero Power Pro-S Bespannen
€208,95 AVP €168,95 *
-25%
Dunlop
BR 21 Aero-Star Speed 86 G5 Bespannen
€159,95 AVP €119,95 *
Victor
Jetspeed S 01 - Bespannen
€99,95 *

Stijf - gripzwaar badminton racket

Stugge en headlight badminton rackets voor gevorderde of professionele badmintonners - Als jij de slagen goed beheerst en je goed bewust bent van wat voor type racket je zoekt, dan kun je gericht gaan zoeken naar het juiste racket. Naast de balans, flexibiliteit en gewicht, bepalen de toegepaste technologieën welke accenten bij een badmintonracket benadrukt worden (aanvallend, verdedigd, snelheid, controle enz). Het is erg belangrijk om de juiste keuze te maken en goed te letten op je eigen kwaliteiten en wat je wilt bereiken. Als je dit in gedachten houdt, ben je onverslaanbaar op de baan en laat je je beste spel zien!

Waarom een stijf en headlight badminton racket kiezen?

Ben jij een op-en-top verdedigende badmintonner en/of sta je heel veel kort bij het net? Kies dan voor de stugge en headlight eigenschappen van een racket. Door de stijve steel kun je super nauwkeurig de shuttle slaan op de plaats daar waar jij het wil. Door de controle en precisie kun je de shuttle precies op de lijn slaan, waardoor je jouw tegenstander verstelt kan doen staan. De gripzware balans biedt het racket maximale wendbaarheid en handling snelheid. Super fijn als jij snel moet reageren op spannende rally's kort aan het net. Sla korte krachtige slagen!

Kies een head heavy en medium flexibel racket

Badminton rackets met een stugge steel en headlight balans, bieden de perfecte ondersteuning in verdedigende rally's en als jij veel aan het net staat. Door de combinatie van deze twee eigenschappen kun je jouw tegenstander op het gebied van snelheid/wendbaarheid en nauwkeurigheid overklassen. Kies alleen voor dit type badmintonracket als je fitte arm/schouder hebt en een goede techniek beheerst.

Overzicht

Flexibiliteit:                                          flexibel   ○○○○● Stijf

Balanspunt:                                      gripzwaar  ○●○○○ topzwaar

Vereiste polskracht en techniek:         minimaal ○○●○○ maximaal

Uitleg flexibiliteit badminton rackets

De flexibiliteit is verdeeld tussen stijf, medium flex en flexibel (Stug ○○●○○ Flexibel). Heb jij genoeg kracht en techniek en wil je meer controle? Dan kun je het beste kiezen voor een medium flex / stijf badminton racket. (Hoe stijver het racket, des te sneller het fouten afstraft en hoe meer kracht jij vanuit je techniek en arm moet halen, maar het voordeel is meer accuraatheid en controle). Bezit jij juist niet zoveel kracht, dan kun je beter naar een flexibeler badminton racket kijken. Deze zal jou ondersteunen met het ontwikkelen van snelheid in je slagen. 

Uitleg Balans badminton rackets

De gewichtsverdeling word vooral bepaald door jouw speelstijl en is verdeeld tussen topzwaar, gebalanceerd en gripzwaar (head heavy ○●○○○ headlight). Ben jij een verdedigende badmintonner, dan zul je vaker smashes moeten verdedigen en kort spel aan het net spelen. Daarvoor is een gripzwaar (head light) badminton racket een ideale aanvulling op jouw speelstijl. Ben jij een aanvallende speler en val jij liever constant je tegenstander aan en kunnen ze alleen nog maar verdedigen? Dan is een topzwaar / head heavy racket ideaal om jouw aanvalsspel nog meer te ondersteunen. Natuurlijk kun je ook zeker de middenweg kiezen en dan is een gebalanceerd/ even balanced badminton racket de perfecte keuze.

Gewicht

Heb je kunnen bepalen welke flexibiliteit en balans voor jouw speelstijl het beste is? Selecteer dan jouw ideale badminton racket d.m.v. de gewenste gewichtsklasse. Kies jij voor een U6 racket (70-75 gram exclusief snaren) of juist voor een 3U badminton racket (85-90 gram exclusief snaren). Afhankelijk van jouw speelstijl kun je hier de juiste selectie maken. Speel je veel aan het net, dubbel je veel, ben je blessure gevoelig of wil je gewoon heel wendbaar zijn, dan is een lichter badminton racket aan te raden. Minder gewicht = meer wendbaarheid. Ben je juist een aanvallende speler, sta je veel in het achterveld en ben je niet blessure gevoelig dan kun je beter een iets zwaarder racket kiezen. Meer gewicht = meer power. Bepaalde dus goed welke speelstijl jij vooral gebruikt en waar jij hulp bij nodig hebt tijdens het spel. Het racket is en blijft een verlengstuk van jouw als badmintonner. 

Prijs

Natuurlijk kun je bij KW FLEX online badminton sportwinkel jouw nieuwe badminton racket selecteren binnen jouw gewenste budget. Dus ben je op zoek naar een goedkoop badminton racket of juist naar een duurder en kwalitatief beter badminton racket, dan kun je eenvoudig de filter naar wens instellen. Dus ben je op zoek naar een racket voor op de camping of wil je jouw competitie spel verbeteren/vernieuwen, onze badminton adviseurs kunnen je altijd helpen!

Advies?

Voor advies kunt u ons altijd benaderen via [email protected]Facebook en telefoon/whatsapp: +31-616501686 of kom langs in onze badminton winkel in Rijen (regio Breda, Tilburg, Den Bosch). Wij helpen jouw bij het kiezen van het meest ideale badminton racket! 

Bekijk ook onze andere gevorderde badminton rackets of een van onze vele andere badminton rackets

Persoonlijk badmintonracket advies!