Flexibel badminton racket kopen

Wil jij een flexibel badminton racket kopen, maar is voor jou niet duidelijk welke flexibiliteit het beste bij jouw speelstijl past? Dan staan wij van KW FLEX voor jou klaar! Onze expertise gaat jou aan het juiste racket helpen.

Dus maak je niet druk, neem contact met ons op als je extra informatie wil en krijg gratis badminton racket advies. Onze badminton specialist is altijd online, telefonisch/whatsapp +31-616 501 686 of in onze badminton winkel in Rijen bereikbaar om advies te vragen! Hij zal jou helpen bij de aankoop van de juiste badminton rackets.

In totaal heb je de keuze uit 5 balanspunten:

Extra stug (Stug ●○○○○ Flexibel)
Stug (Stug ○●○○○ Flexibel)
Medium flexibel (Stug ○○●○○ Flexibel)
Flexibel (Stug ○○○●○ Flexibel)
Extra flexibel (Stug ○○○○● Flexibel)

flexibiliteit badminton rackets

Wat zijn de voordelen van flexibele badminton rackets?

 1. Armvriendelijk en comfortabel
  Een flexibele steel voelt heerlijk comfortabel aan tijdens het slaan en er is veel minder kracht nodig om de shuttle verder te kunnen slaan. Als je geen krachtige arm hebt, dan is het niet nodig om 'geforceerd' hard te slaan. Hierdoor verminder je de kans op arm blessures en heb jij veel meer speel plezier! 
 2. Meer power
  Een flexibele steel buigt heel makkelijk en daardoor kun je makkelijker power/kracht ontwikkelen. Je kan het ook als energiebesparend zien, omdat er minder kracht nodig is om de shuttle even ver te slaan.

Wat zijn de nadelen van flexibele badminton rackets?

 1. Minder controle
  Doordat het racket veerkrachtiger is, zal het racket ook minder accuraat slaan. Flexibele badminton rackets hebben iets meer last van torque, wat betekend dat het racket ligt om zijn as 'draait'. Een stijver racket veert veel minder mee en hier kun je dus preciezer de shuttle mee raken. 
 2. Minder power voor gevorderde spelers
  Het klinkt tegenstrijdig, maar als een badmintonner met een hoog niveau een 'te' flexibel badminton racket koopt. Dan speelt hij of zij waarschijnlijk niet fijn met zo'n racket, omdat ze veel te weinig feedback krijgen. Een flexibel racket kan bij deze spelers juist voor minder power zorgen en dus ook te weinig controle. Hier gaan de gevorderde badmintonners dus niet mee winnen.

Dus wil jij meer controle in je slagen en heb je genoeg kracht en techniek? In dat geval zal een stijver badminton racket het beste bij jou passen. Maar let op, een stijver racket zal fouten ook sneller afstraffen. Je zal echt meer kracht vanuit je techniek en arm moeten halen. Het grote voordeel is dat je dus meer controle en accuraatheid zal hebben.

Bezit je juist niet zoveel kracht en/of heb je geen super techniek? Koop dan een flexibeler badminton racket, die jou gaat helpen bij het harder racket van de shuttle.

Wil je een uitgebreide uitleg over de flexibiliteit en/of ben je benieuwd naar welke factoren en nog meer belangrijk zijn bij het kopen van badminton rackets? Lees hier meer over in onze blog: Flexibiliteit badminton rackets

persoonlijk badminton racket advies