Toon 1 - 1 van 1
Filters
-33%
Yonex
AC470EX Grip poeder
€14,95 AVP €9,95 *

Waarom een badstof grip?

Je hebt er vast wel eens andere spelers mee zien spelen of een professional op tv, maar waarom zou je een badstof grip gaan gebruiken? Veel badmintonsterren zoals Viktor Axelsen en Kento Momota gebruiken de badstof grips. Deze 'handdoek grip' is ideaal voor spelers die snel zweterige handen hebben en waarbij een basis of overgrip niet meer voldoet aan de eisen. Heb jij het idee dat je de grip over je racket verliest? Test dan een badstof grip!

Waarom grip poeder gebruiken?

Wist je dat de chemische naam van grip poeder Magnesium Carbonaat Hemihydraat is? Zoals de naam al doet vermoeden, helpt racket grip poeder jou om je racket goed vast te houden tijdens het spelen van je wedstrijden en tijdens intensieve trainingen. Dit is de belangrijkste reden waarom spelers de poeder gebruiken.

Veel topspelers gebruiken badstofgrips, omdat ze houden van het losse, ontspannen gevoel van een handdoek grip tijdens het spelen. Als de badstof nat wordt, wordt hij een beetje glibberig en dan helpt grip poeder om je racket beter vast te houden. 

Hoe gebruik je grip poeder?

Als je merkt dat je badstof grip te nat word en de grip verminderd, strooi wat badminton grip poeder op het handvat of strooi het over je hand. Je zult voor jezelf moeten uitvinden hoeveel grip poeder er nodig is om de juiste hoeveelheid grip te hebben. Heb je te veel poeder gebruikt? Veeg even met je handvat over je bezwete arm of been, waardoor het handvat weer iets vochtiger is en de balans terug is. Grip poeder werkt het beste als er een beetje zweet/vocht op je hand zit. De combinatie van het grippoeder en vocht/zweet geeft je een losse maar plakkerige en goede grip op je racket.

Kun je de grip poeder gebruiken op een synthetische/rubberen grip?

Badminton grip poeder is echt het aller meest geschikt voor handvaten met een badstof grip. Door de grip poeder op een rubberen grip te gebruiken, word de kans groter dat je juist minder grip hebt. Deze twee materialen hebben geen positief effect op elkaar. Dus gebruik geen poeder op jouw basisgrip of overgrip.