Nylon shuttles

Toon 1 - 10 van 10
Filters

Nylon badminton shuttles van zowel Victor als Yonex zijn te gebruiken voor competitie wedstrijden en trainingen. Nylon shuttles hebben als voordeel dat ze erg lang meegaan ten opzichte van een veren shuttle.

Prijs & Duurzaamheid

Een nylon shuttle is gemaakt van een bepaald type plastic. Het grote voordeel hiervan is de duurzaamheid, waardoor een shuttle veel langer meegaat in wedstrijden of trainingen. Bovendien is het veel goedkoper om zo’n shuttle te produceren, waardoor deze veel goedkoper zijn. De perfecte shuttle voor beginners of voor spelers die de techniek nog niet 100% onder controle hebben.

Wat is nadelig aan een nylon shuttle?

Ten eerste heeft een nylon shuttle veel minder schokabsorptie, waardoor trillingen veel meer effect op slagen hebben.

Als tweede is de vlucht van een nylon shuttle vele malen sneller ten opzichte van een veren shuttle. Bovendien remt een veren shuttle op het laatste moment af en dit is niet het geval bij een nylon shuttle. Hierdoor is het sturen van de shuttle veel lastige en kun je moeilijker geavanceerde slagen uitvoeren.
Dit ook de reden dat op hogere niveaus gebruik word gemaakt van veren shuttles, omdat zij de tegenstander op een meer tactische manier moeten proberen te verslaan.

Verschillende type shuttles

De nylon shuttles zijn bestelbaar van verschillende merken en in verschillende snelheden. De meest gebruikte snelheid in Nederland is 77 (Blauw). De overige snelheden zijn altijd bestelbaar, maar niet standaard op voorraad. De levertijd van deze shuttles (76 en 78) is daarom enkele dagen langer. De meest gebruikte variant is de Yonex Mavis 300.

Bij deze shuttles kun je moeilijker de snelheid van een shuttle bepalen, dit wordt vooral in fabriek bepaald. Op de dop van de shuttle zit een gekleurde sticker of de dop heeft een gekleurde band.

  • Langzaam = Groen
  • Medium = Blauw
  • Snel = Rood

Bij KW FLEX kun je de nylon shuttles bestellen van de merken:

Hoe word een nylon shuttle gemaakt?

Je pakt een nylon shuttle uit de koker en begint je training of wedstrijd. Dit zul je vele malen hebben gedaan, maar hoe word zo’n shuttle nu gemaakt? Lees hier in een aantal korte stappen hoe dit in zijn werk gaat.

  1. Er word een mal gemaakt van de 'veren'
  2. In een geavanceerde machine word de mal met nylon geperst (dit kan in verschillende kleuren gedaan worden)
  3. De 'veren' worden uit de machine geschoten en moeten even afkoelen
  4. Vervolgens word de 'dop' van de shuttle van kurk gemaakt en krijgt een hulsel van een soort plastic
  5. De 'dop' en de nylon 'veren' worden in een machine aan elkaar vastgemaakt met een beetje lijm

De kwaliteit van de shuttle word natuurlijk bepaald door gebruikte materialen van het nylon en de kurk. Dit heeft ook een grote invloed op de prijs die betaald moet worden.

Staffelkorting nylon shuttles

Koop jij de shuttles voor jouw badminton vereniging in of ben jezelf een groot verbruiker? Bij grotere aantallen kunnen wij je altijd een staffelkorting aanbieden. Je vindt de eerste staffelprijzen al op de product pagina’s. Wil je nog grotere aantallen shuttles aanschaffen, neem dan contact op met [email protected] of bel/whatsapp 06-16501686.

Wij helpen jou verder!

Kom je er zelf niet aan uit, twijfel je, wil je gewoon extra advies of ben je op zoek naar een speciale nylon shuttle? Vraag er naar via: [email protected]Facebook en telefoon/whatsapp: +31-616501686 of kom langs in onze badminton winkel in Rijen (regio Breda, Tilburg, Den Bosch)

Bestel jouw nylon badminton shuttles nu bij KW FLEX Badminton speciaalzaak online of kom langs in onze badmintonwinkel in Rijen! Vandaag voor 12.00 uur besteld, is vandaag verzonden.