Toon 1 - 6 van 6
Filters

De allerjongste badmintonnertjes kunnen het best starten met een kort kinder badminton racket. Deze rackets hebben een korte steel t.o.v. de regulier rackets. Daarom zijn ze ideaal voor jonge kinderen om te leren badmintonnen.

Start met de basis

Hele jonge kinderen moeten beginnen bij de basis van het badmintonnen. Wij vinden dat dit net zoals bij iedereen SPEL PLEZIER moet zijn. Ze moeten ‘verliefd’ kunnen worden op de sport, door gezellig met leeftijdsgenootjes sportief bezig te zijn. Daarbij is een passend badminton racket van groot belang. De allerjongste en dus kleinere kinderen kunnen niet zo goed overweg met een standaard racket. Daarom is voor deze groep met spelertjes het korte kinder racket beschikbaar.

Waarom een badminton racket met korte steel?

Het voordeel van een racket met een kortere steel is de wendbaarheid die vergroot word. Voor kleinere kinderen is een standaard badminton racket iets te topzwaar. Hierdoor is het lastiger voor hen om het racket goed te hanteren. En omdat ze kleiner zijn slepen ze met een normaal racket sneller over de grond, waardoor die beschadigd. Kortom genoeg redenen om voor kleine kinderen te kiezen voor een racket met een korte steel.

De volgende stap maken

Als de kinderen wat ouder en meestal ook langer worden, zal het makkelijker zijn om een ‘volwassen’ racket te hanteren. Ze gaan beter met het racket om en als het goed is hebben ze een basis techniek geleerd.
Op dat moment kunnen kinderen de overstap maken naar een badminton racket voor startende jeugdspelers. Deze rackets zijn gemaakt van aluminium en carbon en daardoor sterk genoeg. Ze kunnen goed tegen een stootje en de kinderen gaan hiermee weer verder hun techniek kunnen ontwikkelen.

Onze badminton expert helpt je verder

Weet je niet goed welk badminton racket de juiste is voor jouw kind? Vraag onze badminton specialist om advies! Bij twijfel bel ons / stuur een whatsapp bericht naar:+31 616501686, mail je vragen naar [email protected], stuur een bericht via Facebook of kom langs af in onze badminton winkel in Rijen.