Diamant vormige padel rackets

Toon 1 - 4 van 4
Filters
-15%
Dunlop
Aero-Star Junior NH
€64,95 AVP €54,95 *
-35%
Dunlop
Rapid Power 3.0
€99,95 AVP €64,95 *
-32%
Dunlop
Boost Attack NH
€129,95 AVP €89,00 *
-53%
Dunlop
Blitz Attack NH
€169,95 AVP €79,95 *

Waarom voor een diamant padel racket kiezen?

De aanvallende padel spelers kunnen het beste een diamantvormig padel racket gebruiken, omdat dit type racket de kenmerken snelheid en kracht centraal heeft staan. Doordat de sweet spot dicht bij de buitenste rand ligt, is het een racket wat lastiger bespeelbaar is. Daarom zijn deze padel rackets het meest geschikt voor de gevorderde spelers, die de techniek van alle slagen beheersen. Voor beginnende spelers adviseren wij deze padelrackets niet.

Voordelen van een diamantvormig padel racket

Een ervaren padel speler kan de uitdaging aangaan om te gaan spelen met een diamantvormig racket. Over het algemeen wegen deze rackets iets meer en is de sweet spot wat kleiner dan bij een rond padel racket. Dit resulteert als groot voordeel dat je de bal met meer power kan raken. De combinatie van de juiste techniek, spelinzicht en kracht zorgen voor een onoverwinnelijke cocktail. Kies dus voor een diamantvormig blad als je jouw spel naar een hoger niveau wil met een ander type racket. Dit vergt uiteraard wel een aanpassing in je speelstijl, omdat deze padel rackets anders reageren. 

Naast de vorm van het blad is het ook van belang om rekening te houden met het gewicht. Geadviseerd wordt om met rackets tussen de 365 en 375 gram te spelen. Hoe zwaarder het racket, des te meer power slagen je kunt slaan. Ook raden wij het aan om te kiezen voor 38mm dikke rackets (dit zijn bijna alle padel rackets voor dit niveau).

Diamant padel racket niet voor beginners

Als startende padel spelers raden wij het niet aan om voor een diamantvormig padel racket te kiezen. Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen is een heel goede techniek gewenst en de nodige wedstrijd ervaring. Kies daarom als startende speler voor een rond padel racket. Daarna kun je eventueel de keuze voor een druppelvormig padel racket maken.

Voor al je padel benodigdheden

Naast de beste padel rackets heeft KW FLEX een groot assortiment voor al jouw padel benodigdheden. Zo kan jij makkelijk alles vinden om een gezellig en/of fanatiek potje te padellen tegen vrienden of op hoog niveau. Voor jouw padel racket verkoopt KW FLEX ook padel tassen in kleine en grote modellen. Zo heb je gelijk een plek om je racket op te bergen en een plek voor je sportkleding, padelballen e.d. In ons assortiment hebben wij voor zowel de beginnende tennisser als voor de professionals geschikte tennis producten.