Recreanten badminton rackets

Toon 1 - 24 van 45
Filters
-21%
Yonex
Astrox 77 Play - Bespannen
€69,95 AVP €54,95 *
-8%
Victor
Auraspeed 3200 B - Bespannen
€59,95 AVP €54,95 *
-15%
Yonex
Nanoflare 270 Speed Purple - Bespannen
€99,95 AVP €84,95 *
-25%
Victor
Victec Rap Black/Red
€59,95 AVP €44,95 *
-33%
Victor
Wavetec Magan 5
€44,90 AVP €29,95 *
-14%
Yonex
Nanoflare 002 Feel - Bespannen
€69,95 AVP €59,95 *
-10%
Yonex
Carbonex Lite - Bespannen
€49,95 AVP €44,95 *
-38%
Carlton
Powerblade Zero 200 - Bespannen
€79,95 AVP €49,95 *
-9%
Yonex
Astrox 01 Clear Blue - Bespannen
€69,95 AVP €63,95 *
-17%
Yonex
Astrox 01 Ability Red - Bespannen
€59,95 AVP €49,95 *
-20%
FZ Forza
Amaze 400 - Frame
€49,95 AVP €39,95 *
-38%
Victor
Ultramate 8 pink
€79,95 AVP €49,95 *
-29%
Carlton
Powerblade Zero 100 - Bespannen
€69,95 AVP €49,95 *
-10%
Carlton
Powerblade Zero 400S - Bespannen
€49,95 AVP €44,95 *
-15%
Victor
Wrist Enhancer 140 F
€64,50 AVP €54,95 *
-11%
Victor
Badmintonset Victor Youngster + shuttles
€22,30 AVP €19,95 *
-19%
Victor
Victec Ripple blue II - Bespannen
€79,95 AVP €65,00 *
FZ Forza
Impuls 50
€44,95 *
-35%
Victor
G-7500
€69,00 AVP €44,95 *
-35%
FZ Forza
Power Trainer 130 - Bespannen
€99,99 AVP €64,95 *
-10%
FZ Forza
Amaze 200
€49,95 AVP €44,95 *
Carlton
Powerblade Zero 300S - Bespannen
€39,95 *
-14%
FZ Forza
HT Precision 72F - Bespannen
€89,95 AVP €76,95 *
FZ Forza
Amaze 600
€49,95 *

Ben jij op zoek naar een recreatief badminton racket? Wij van KW FLEX zijn er voor iedereen die de badmintonsport beoefend. Het is niet altijd nodig om heel competitief te badmintonnen en wedstrijden te spelen. Voor alle recreanten die geen competitie spelen of op een lager niveau hebben wij een selectie van badminton rackets gemaakt die perfect aansluiten bij jullie behoeften. 

Recreanten badminton racket

Om het jou zo makkelijk mogelijk te maken, hebben wij de beste badminton rackets die je kan kopen voor beginners en/of recreanten onder verdeeld in 2 groepen. De eerste groep zijn de startende spelers en de tweede groep zijn de gevorderde recreanten. Voor beide doelgroepen heeft onze badminton expert diverse passende badmintonrackets gekozen, die voldoen aan de minimale eisen van het speelniveau. Welke badminton spelers binnen deze groepen vallen, staat hieronder beschreven.

Niet iedere recreant is een recreant..

Heel veel badmintonners kijken alleen maar naar het huidige niveau waarop ze spelen, maar dit is lang niet altijd rechtvaardig. Het is namelijk belangrijk om te weten dat een gevorderde recreant NIET een badmintonner is die vroeger op hoger competitie niveau heeft gespeeld. Als je eenmaal op hoog niveau wedstrijden hebt gespeeld, dan zul je die techniek niet meer verleren (net zoals met fietsen). Deze spelers moeten bij de gevorderde badminton rackets hun keuze maken, om het goede badminton racket te kunnen kiezen. Let dus vooral op het niveau van je techniek als je een racket uitzoekt.

Badminton rackets voor startende spelers

In principe raden wij een beginnend badmintonner die de intentie heeft om minimaal 1x per week te gaan badmintonnen altijd een carbon badminton racket aan. Maar ben je een startende volwassen badmintonner dan kun je als 1ste racket ook kiezen voor de carbon steel en een aluminium blad. Het nadeel van deze rackets is de beperkte leercurve die je kunt doorlopen. Je zal snel aan de maximale mogelijkheden van de racket eigenschappen zitten, waardoor jij moeilijker jezelf kan ontwikkelen. Wil je toch voor zo'n badminton racket kiezen, kijk dan in de categorie: Startende jeugdspelers. Weet je genoeg vertrouwen in je eigen kunnen en kun je iets meer budget vrij maken? Lees hieronder verder.

Maak een goede start!

Ben jij bereid om serieus aan de slag te gaan en zeker 1x in de week voor minimaal 1 jaar te gaan badmintonnen? Dan raden wij je sterk aan om een volledig carbon badminton racket te kopen. Deze rackets vind je in de categorie startende recreanten. Over het algemeen zijn volwassenen zuiniger op hun racket, zijn meer beheerst en kunnen zelf bepalen wat hun budget is. De rackets die onze specialist heeft geselecteerd zijn niet extreem duur en vallen in de prijsklassen tussen de 30 en 50 euro. De voordelen van een volledig carbon racket, zijn meer flexibiliteit, meer power, lichter, absorbeert meer schokken en dus minder blessure gevoelig. 

Badminton rackets kopen voor gevorderde recreanten

Na verloop van tijd zul jij als recreant of beginnend badmintonner toe zijn aan de volgende stap. Beheers jij al de juiste techniek en ben je zuinig op je racket? Kies dan voor een badminton racket voor gevorderde recreanten.

Deze badminton rackets zijn ook altijd volledig van carbon gemaakt en geven je alleen maar voordelen, zoals meer power, flexibiliteit, lichter en verdere ontwikkeling in je techniek. Het voordeel van een flexibeler en lichter badminton racket is de lagere kans op blessures en toename van handling snelheid en kracht. Er is minder kans op blessures, omdat de trillingen tijdens het slaan van de shuttle door het badmintonracket opgenomen worden i.p.v. jouw arm/schouder.

De prijs van de rackets die onze badminton expert heeft geselecteerd, valt tussen de 50 en 90 euro.

Op basis van welke kenmerken kiezen?

De badmintonrackets die onze expert in beide categorieën heeft geselecteerd, zijn op basis van diverse kenmerken gekozen. Er zijn verschillende variabelen die het belangrijk maken om te kiezen voor een bepaald racket. De meest belangrijke kenmerken waarop onze badminton expert selecteert zijn: kwaliteitgebruikte materialenflexibiliteitbalans, gewicht en prijs. Weet jezelf niet goed welke racket eigenschappen bij jou passen? Vraag persoonlijk advies aan onze badminton-expert!

Flexibiliteit badminton rackets

De flexibiliteit is verdeeld tussen stijf, medium flex en flexibel (Stug ○○●○○ Flexibel). Bezit jij niet zoveel kracht, dan kun je het beste naar een flexibeler badminton racket kijken. Deze zal jou ondersteunen met het ontwikkelen van snelheid in je slagen. Bovendien absorbeert een flexibel racket ook meer trillingen, waardoor deze minder in je arm en schouder doordringen. Dit resulteert in een minder grote kans op blessures als je geen echte top badmintonner bent.

Heb jij al wel genoeg kracht en wil je wat meer controle? Dan kun je het beste kiezen voor een medium flexibel badminton racket. (Hoe stijver het racket, des te meer controle en accuraatheid. Maar hierdoor worden fouten ook sneller afgestraft)

Gewichtsverdeling badminton rackets

De gewichtsverdeling wordt vooral bepaald door jouw speelstijl en is verdeeld tussen topzwaar, gebalanceerd en gripzwaar (head heavy ○●○○○ headlight). Ben jij een verdedigende badmintonner, dan zul je vaker smashes moeten verdedigen en kort spel aan het net spelen. Daarvoor is een gripzwaar (head light) badminton racket een ideale aanvulling op jouw speelstijl.

Ben jij een aanvallende speler en val jij liever constant je tegenstander aan en kunnen ze alleen nog maar verdedigen? Dan is een topzwaar / head heavy racket ideaal om jouw aanvalsspel nog meer te ondersteunen. Natuurlijk kun je ook zeker de middenweg kiezen en dan is een gebalanceerd/ even balanced badminton racket de perfecte keuze.

Gewicht van badminton rackets

Het volgende belangrijke kenmerk is de gewenste gewichtsklasse. Afhankelijk van jouw speelstijl kun je hier de juiste selectie maken. Speel je veel aan het net, dubbel je veel, ben je blessure gevoelig of wil je gewoon heel wendbaar zijn, dan is een lichter badminton racket aan te raden. Minder gewicht = meer wendbaarheid.

Ben je juist een aanvallende speler, sta je veel in het achterveld en ben je niet blessure gevoelig dan kun je beter een iets zwaarder racket kiezen. Meer gewicht = meer power. Bepaalde dus goed welke speelstijl jij vooral gebruikt en waar jij hulp bij nodig hebt tijdens het spel. Het racket is en blijft een verlengstuk van jouw als badmintonner. 

Duurder is niet altijd beter

De gebruikte materialen bepalen voor een groot deel de prijs, maar de prijs moet niet altijd leidend zijn. De beginners badminton rackets (rackets voor jeugdspelers) zijn niet altijd volledig van carbon gemaakt, omdat dit de rackets duurder maakt en vooral kwetsbaarder. De badminton rackets voor volwassenen of oudere jeugdspelers zijn juist wel helemaal van carbon gemaakt.

Hoe meer technologieën en duurdere materialen (carbon) er in een racket verwerkt worden, hoe groter de kans is dat het jouw spel afstraft als je er net niet mee om weet te gaan. Er is zeker geen garantie bij een duur recreanten badminton racket dat je spel ook vooruit gaat. Wees dus reel t.o.v. je eigen niveau om bij het juiste badminton racket uit te komen.

Meer informatie over recreanten badminton rackets?

Wil jij meer informatie lezen over recreanten rackets, dan kun je dit in onze speciale blog. Waar moet je allemaal opletten bij de aanschaf van een racket voor niet competitie-spelende badmintonners.

 Welk badminton racket moet ik als recreant kiezen?

Advies?

Voor advies kun je ons altijd benaderen via [email protected], Facebook en telefoon/whatsapp: +31-616501686. Wij helpen je altijd bij het kiezen van het juiste racket! 

Bestel jouw beginners badminton racket nu bij KW FLEX Badminton speciaalzaak online of kom langs in onze badminton winkel in Rijen! Vandaag voor 12.00 uur besteld, is vandaag verzonden.Persoonlijk badmintonracket advies!