Ben jij op zoek naar een recreatief badminton racket? Wij van KW FLEX zijn er voor iedereen die de badminton sport beoefend. Het is niet altijd nodig om heel competitief te badmintonnen en wedstrijden te spelen. Voor alle recreanten die geen competitie spelen of op een lager niveau hebben wij een selectie rackets gemaakt die perfect aansluiten bij jullie behoeften. 

De beginners badminton rackets zijn vaak iets steviger en daarvoor heeft iets minder techniek nodig om lekker te kunnen badmintonnen. Hoe meer technologieën enz. in een racket verwerkt worden, hoe groter de kans is dat het jouw spel afstraft als je er net niet mee om weet te gaan. Er is zeker geen garantie bij een duur racket dat je spel ook vooruit gaat. 

Recreanten badminton racket kiezen

Om het jou zo makkelijk mogelijk te maken, hebben wij de geschikte badminton rackets voor beginners/recreanten onder verdeeld in 3 groepen. Wij hebben gelet op kwaliteit, gebruikte materialen, flexibiliteit, gewicht en prijs. 

Aluminium & Staal badminton rackets

De net startende badmintonner kan kiezen voor een sterker badminton racket, zodat iets ruwer om kan worden gegaan met het frame. Als je bijvoorbeeld een keer de grond raak slaat, dan breekt het frame veel minder snel. In dat geval kun je dus het beste kiezen voor een Victor AL 2200 of de Victor Ultramate 6

Carbon badminton rackets kopen

In principe raden wij een beginnend badmintonner die de intentie heeft om minimaal 1 a 2 jaar zeker te gaan badmintonnen altijd een carbon badminton racket aan. Deze rackets hebben een carbon steel en een aluminium blad en bieden daardoor meer flexibiliteit, power, absorbeert meer schokken en kan toch tegen een stootje. 

Power badminton rackets kopen

Ben jij toe aan de volgende stap als recreant of beginnend badmintonner? Ben je zuinig op je racket? Kies dan voor een power badminton racket. Deze rackets zijn volledig van carbon gemaakt en geven je alleen maar voordelen, zoals power, flexibiliteit, lichter en verdere ontwikkeling in je techniek. Daarbij valt de prijs in verhouding tot de carbon/aluminium badminton rackets heel erg mee (ca. 10-30 euro prijsverschil).

Wil je meer advies over de recreanten badminton rackets? Lees dan de blog:

Welk badminton racket moet ik als recreant kiezen?

Advies?

Voor advies kun je ons altijd benaderen via [email protected], Facebook en telefoon/whatsapp: +31-616501686. Wij helpen je altijd bij het kiezen van het juiste racket! 

Bestel jouw beginners badminton racket nu bij KW FLEX Badminton speciaalzaak online of kom langs in onze badminton winkel in Rijen! Vandaag voor 12.00 uur besteld, is vandaag verzonden. Gratis verzending vanaf €49,- in Nederland.