Badminton rackets

Wil jij een badminton racket kopen, waarmee je jouw spel naar het volgende niveau brengt? Bestel nu het juiste badmintonracket dat geschikt is voor jou!

Toon 1 - 24 van 297
Filters
-17%
Yonex
Astrox 88 Play Silver - Bespannen
€69,95 AVP €57,95 *
-20%
Yonex
Astrox 88 D Game 4UG5 Silver - Bespannen
€99,95 AVP €79,95 *
-21%
Yonex
Astrox 88 D Tour 4UG5 Silver
€169,95 AVP €134,95 *
-20%
Yonex
Astrox 88 S Game 4UG5 Silver - Bespannen
€99,95 AVP €79,95 *
-21%
Yonex
Astrox 88 S Tour 4UG5 Silver
€169,95 AVP €134,95 *
-18%
Yonex
Astrox 88 D PRO 3UG5 Silver - Frame
€219,95 AVP €179,95 *
-18%
Yonex
Astrox 88 S PRO 4UG5 Silver - Frame
€219,95 AVP €179,95 *
-9%
Victor
Thruster Ryuga II Pro B - Frame
€209,00 AVP €189,95 *
-14%
Victor
Thruster K8L Y - Frame
€69,95 AVP €59,95 *
-20%
Victor
Speed badminton set 100 Junior Orange
€34,95 AVP €27,95 *
-21%
Victor
Brave Sword LTD PRO - Frame
€139,00 AVP €109,95 *
Yonex
BG 80 Power White - 10 meter
€9,95 *
-17%
Yonex
Astrox 3DG HF - Bespannen
€89,95 AVP €74,95 *
-15%
Yonex
Nanoflare Nextage White/Grey - Bespannen
€129,95 AVP €109,95 *
-44%
Ashaway
Rally 21 Fire White - 200 meter
€129,95 AVP €72,95 *
-43%
Ashaway
Zymax 64 TX White - 200 meter
€149,95 AVP €84,95 *
-43%
Ashaway
Zymax 69 Fire White - 200 meter
€149,95 AVP €84,95 *
-43%
Ashaway
Zymax 69 Fire Orange - 200 meter
€149,95 AVP €84,95 *
-43%
Ashaway
Zymax 66 Fire Power Orange
€149,95 AVP €84,95 *
-43%
Ashaway
Zymax 66 Fire Power White
€149,95 AVP €84,95 *
-15%
Victor
Thruster Ryuga Metallic C
€199,00 AVP €169,00 *
-25%
Victor
Auraspeed 3200 C - Bespannen
€79,95 AVP €59,95 *
-25%
Victor
Thruster F HS - Frame
€219,00 AVP €164,95 *
-20%
Carlton
Thunder Shox 1500 - Bespannen
€49,95 AVP €39,95 *

persoonlijk badminton racket keuze advies

Wil jij het allernieuwste badminton racket kopen van Yonex, Victor, Dunlop, Carlton of FZ Forza? Bestel dan nu jouw racket veilig en snel bij online badminton winkel kwflex.nl. Wij hebben een uitgebreid assortiment badminton rackets van hoge kwaliteit tegen de laagste prijzen. Zo kun jij altijd het juiste racket bestellen!

Twijfel je of weet je toch niet welk badminton rackets je moet kiezen? Neem contact op met onze badminton specialisten via [email protected], Facebook of bel/whatsapp +31-616501686 en krijg persoonlijk racket advies!

Om het jou zo makkelijk mogelijk te maken hebben wij de badminton rackets verdeeld in hoofd en sub categorieën. De belangrijkste categorieën zijn ingedeeld op basis van het type badmintonner: kinderen, recreanten en gevorderde speler. Ook kun je de rackets selecteren aan de hand van de flexibiliteit, balans en merk

Recreanten badminton rackets kopen

Het is natuurlijk super moeilijk om als beginnend badmintonner een racket te kiezen die goed bij jou past. Daarom hebben wij de badminton rackets voor recreanten en beginners in 3 categorieën verdeeld. Als startende badmintonner of echte recreant is het verstandig om relatief basic rackets te kopen, omdat die spelers zich vooral moeten richten op het verbeteren van hun slag techniek, voetenwerk, continuïteit en conditie. Met heel innovatieve rackets met veel verschillende technologieën, word het soms lastiger om de basis onder de knie te krijgen. Dit werkt dan dus averechts. Bovendien zijn die badmintonrackets vaak veel duurder en moet je veel voorzichtiger met ze omgaan, omdat de gebruikte materialen breekbaarder zijn. 

Natuurlijk is er ook een middenweg qua bijzondere badminton rackets, waarmee een meer ervaren recreant vooruitgang weet te boeken. Deze rackets zijn gemaakt van carbon, wat ze lichter en maakt. Hieronder lees je meer!

Badminton rackets voor kinderen en startende badmintonners

De robuuste Staal & aluminium badminton rackets zijn vooral geschikt voor jongere kinderen en de echte startende badmintonners. Als je nog niet zeker weet of je wil blijven badmintonnen en in het begin niet te veel geld uit wil geven, dan zul je in deze klasse uitkomen. Onze expert raad deze goede badminton rackets eigenlijk alleen aan bij echt jonge kinderen, omdat die de motoriek nog goed moeten ontwikkelen. Daardoor wil het nog wel eens gebeuren dat een racket tegen de grond geslagen word of op een andere manier minder zuinig met de rackets omgegaan word. Oudere startende badmintonners adviseren wij toch om voor minimaal een carbon steel te kiezen (meer uitleg vind je hieronder).

Deze basis badmintonrackets zijn ook ideaal als je een racket wil om buiten te spelen, omdat ze betaalbaar zijn, robuust en het iets minder erg is als ze beschadigen. Die kans is buiten de zaal over het algemeen groter dan binnen in de sporthal.

Belangrijkste kenmerken:

 • Tot ca. 20 euro
 • Robuuste materialen
 • Jonge kinderen

Badminton rackets voor oudere kinderen en beginnende badmintonners

De tweede stap binnen de recreanten doelgroep is een racket die gemaakt is van zowel Aluminium & carbon. Over het algemeen is het racketblad gemaakt van aluminium en de steel is gemaakt van basis carbon. Met basis carbon bedoelen wij de meest eenvoudig carbon soort die er is. De afgelopen jaren zijn er namelijk heel veel verschillende soorten ontwikkelend en ook in combinatie met andere stoffen, waardoor er nog sterkere of flexibelere of juiste stuggere materialen zijn gemaakt. Maar deze soorten worden in de duurdere rackets verwerkt. 

Deze goede badminton rackets zijn geschikt voor kinderen die de basis beginselen van het badminton hebben geleerd of oudere kinderen die net starten of volwassen die net starten. De grote voordelen van dit type racket zijn de kwalitatief betere materialen. Carbon absorbeert veel meer trillingen dan staal of aluminium, waardoor je minder kans op blessures hebt. Ook zal je de shuttle met meer precisie kunnen slaan. Het laatste grote voordeel van carbon is de flexibiliteit, waardoor je de shuttle meestal makkelijker verder kan slaan. Het kost je dus veel minder kracht en moeite om de shuttle verder achterin de baan te slaan, waardoor je energie bespaard. 

Door alle bovenstaande voordelen zijn deze badmintonrackets langer te gebruiken als je pas net start met badmintonnen. Om de volgende stap te zetten met het leren van de juiste techniek en speelstijl hoef je niet direct een nieuw racket te kopen. Mede door de interessante prijs van ca. 30 euro, is het meer dan de moeite waard om iets meer geld te investeren in je 1ste racket. Hier ga je zeker geen spijt van krijgen!

Belangrijkste kenmerken:

 • Tot ca. 30 euro
 • Minder trillingen
 • Flexibeler
 • Langer bruikbaar
 • Oudere kinderen en startende volwassenen 

Gevorderde recreanten en kinderen

De laatste categorie binnen de startende badminton rackets zijn de volledig carbon / grafiet varianten. Dit zijn de rackets die geschikt zijn voor de spelers die een prima slagtechniek hebben en weten wat hun sterke en aandachtspunten zijn. Door het juiste racket te kiezen die matched met jouw speelwijze, niveau en fysiek eigenschappen zal je jouw spel nog meer kunnen verbeteren. Afhankelijk van je budget en de wensen die je hebt kun je meer in je racket investeren. Natuurlijk gaan kwaliteit, budget en bijzondere kenmerken hand in hand. 

Een van de belangrijkste voordelen van een volledig carbon badminton racket is de schokabsorptie, waardoor nog minder trillingen je arm en schouder beïnvloeden. Dit resulteert in nog meer accuraatheid en minder kans op blessures. Daarnaast kan een carbon racket ook flexibeler zijn, waardoor je nog meer power kan ontwikkelen in je slagen. Hierdoor kun jij de tegenstander diep in het achterveld drukken en de fouten laten maken. 

Ideaal voor badmintonnende kinderen en volwassenen die al de nodige ervaring en techniek hebben opgedaan, waarmee ze goed uit de voeten kunnen. Laat je zeker goed informeren door onze expert als je twijfelt en meer advies wil!

Belangrijkste kenmerken:

 • Tussen de 40 en 100 euro
 • Verbeterde schokabsorptie
 • Langdurig geschikt
 • Ervaren kinderen en gevorderde recreanten

Lees voor een volledige uitleg over deze categorieën de blog: Welk badminton racket is voor mij als recreant geschikt? 

Welk badminton racket is voor mij als recreant geschikt?

Professionele badminton rackets kopen

Ook voor de gevorderde of professionele badmintonners is het soms lastig om precies het juiste racket te kiezen. Want welk badminton racket past bij mij?

Als je zelf nieuw badminton rackets gaat kopen, let dan op een paar belangrijke onderdelen en selecteer jouw wensen in de categorie: GEVORDERDE badminton rackets. Ten eerste let op de flexibiliteit en gewichtsverdeling bij de aankoop van het beste badminton racket voor jou.

Badminton rackets op basis van flexibiliteit

De flexibiliteit is verdeeld tussen stijf, medium flex en flexibel (Stug ○○●○○ Flexibel). Heb jij genoeg kracht en techniek en wil je meer controle? Dan kun je het beste kiezen voor een medium flex / stijf badminton racket. (Hoe stijver het racket, des te sneller het fouten afstraft en hoe meer kracht jij vanuit je techniek en arm moet halen, maar het voordeel is meer accuraatheid en controle). Bezit jij juist niet zoveel kracht, dan kun je beter een flexibeler badminton racket kopen. Deze zal jou ondersteunen met het ontwikkelen van snelheid in je slagen. Hierdoor kun je dieper in het achterveld slaan en je tegenstander domineren. 

Badminton rackets op basis van balans

De gewichtsverdeling word vooral bepaald door jouw speelstijl en is verdeeld tussen topzwaar, gebalanceerd en gripzwaar (head heavy ○●○○○ headlight). Ben jij een verdedigende badmintonner, dan zul je vaker smashes moeten verdedigen en kort spel aan het net spelen. Dan zijn gripzwaar (head light) badminton rackets een ideale aanvulling op jouw speelstijl. Ben jij een aanvallende speler en val jij liever constant je tegenstander aan en kunnen ze alleen nog maar verdedigen? Dan is een topzwaar / head heavy racket ideaal om jouw aanvalsspel nog meer te ondersteunen. Natuurlijk kun je ook zeker de middenweg kiezen en dan is een gebalanceerd/ even balanced badminton racket kopen de perfecte keuze.

Badminton rackets op basis van badminton merk

Bovendien kun je ook op badminton merk selecteren en dus de aller nieuwste collecties van Yonex, Victor, Dunlop, Carlton en FZ Forza bekijken en bestellen. Deze categorieën hebben wij onderverdeeld in de verschillende series binnen de merken.

De Victor badminton rackets die KW FLEX verkoopt van de series: Auraspeed, Brave Sword, DriveX, Hypernano, Light Fighter, Jetspeed, Thruster, Wave Power.

De Graviton en Nanoblade serie horen bij de Dunlop badminton rackets.

Carlton badminton rackets zijn te koop van de series Fireblade, Kinesis en Vapour Trail.

Het uitgebreidste aanbod zie je terug in alle verschillende Yonex badminton rackets in onder andere de series Astrox, Arcsaber, Duora, Nanoflare, Nanoray serie. 

Gewicht

De vierde optie om jouw beste badminton racket te kopen is het selecteren van de gewenste gewichtsklasse. Kies jij voor een U6 racket (70-75 gram exclusief snaren) of juist voor een 3U badminton racket (85-90 gram exclusief snaren). Afhankelijk van jouw speelstijl kun je hier de juiste selectie maken.

Speel je veel aan het net, dubbel je veel, ben je blessure gevoelig of wil je gewoon heel wendbaar zijn, dan is een lichter badminton racket aan te raden. Minder gewicht = meer wendbaarheid.

Ben je juist een aanvallende speler, sta je veel in het achterveld en ben je niet blessure gevoelig dan kun je beter een iets zwaarder racket kopen. Meer gewicht = meer power. Bepaalde dus goed welke speelstijl jij vooral gebruikt en waar jij hulp bij nodig hebt tijdens het spel. Het racket is en blijft een verlengstuk van jou als badmintonner. 

Prijs

Natuurlijk kun je bij KW FLEX online badminton winkel jouw nieuwe badminton racket kopen binnen jouw gewenste budget. Dus wil je een goedkoop badminton racket kopen of juist een duurder en kwalitatief beter badminton racket, dan kun je eenvoudig die filter naar wens instellen.

Dus ben je op zoek naar een racket voor op de 'camping' of wil je jouw competitie spel verbeteren/vernieuwen, onze badminton adviseurs kunnen je altijd helpen!

Onze badminton expert helpt je graag!

Wil je graag advies bij het kopen van badminton rackets? En/of kun jezelf niet tot een keuze komen, dan helpen wij je graag verder via [email protected], Facebook, bel/whatsapp+31-616501686 of kom langs in onze fysieke badminton winkel in Rijen.