Badminton rackets

persoonlijk badminton racket keuze advies

Badminton rackets online sportwinkel - Wil jij de allernieuwste badminton rackets kopen van Yonex, Victor, Dunlop, Carlton of FZ Forza? Bestel dan nu jouw racket veilig en snel bij kwflex.nl. Wij hebben een uitgebreid assortiment badminton rackets van hoge kwaliteit tegen de laagste prijzen. Zo kun jij altijd het juiste racket bestellen!

Twijfel je of weet je toch niet welk badminton racket je moet kiezen? Neem contact op met onze badminton specialisten via [email protected], Facebook of bel/whatsapp +31-616501686 en krijg persoonlijk racket advies!

Om het jou zo makkelijk mogelijk te maken hebben wij de badminton rackets verdeeld in hoofd en sub categorieën. De belangrijkste categorieën zijn ingedeeld op basis van het type badmintonner: kinderen, recreanten en gevorderde speler. 

Recreanten badminton rackets kopen

Het is natuurlijk super moeilijk om als beginnend badmintonner een racket te kiezen die goed bij jou past. Daarom hebben wij de badminton rackets voor recreanten en beginners in 3 categorieën verdeeld. 

Staal & aluminium (tot ca. 20 euro  - Aluminium & carbon steel (tot ca. 30 euro) - Volledig carbon / grafiet (40 – 100 euro)

Lees voor een volledige uitleg over deze categorieën de blog:

Welk badminton racket is voor mij als recreant geschikt?
Welk badminton racket is voor mij als recreant geschikt?

Gevorderde badminton rackets kopen

Ook voor de gevorderde of professionele badmintonners is het soms lastig om precies het juiste racket te kiezen. Want welk badminton racket past bij mij?

Als je zelf nieuw badminton rackets gaat kopen, let dan op een paar belangrijke onderdelen en selecteer jouw wensen in de categorie: GEVORDERDE badminton rackets. Ten eerste let op de flexibiliteit en gewichtsverdeling in het racket.

Badminton racket keuze op basis van flexibiliteit:

De flexibiliteit is verdeeld tussen stijf, medium flex en flexibel (Stug ○○●○○ Flexibel). Heb jij genoeg kracht en techniek en wil je meer controle? Dan kun je het beste kiezen voor een medium flex / stijf badminton racket. (Hoe stijver het racket, des te sneller het fouten afstraft en hoe meer kracht jij vanuit je techniek en arm moet halen, maar het voordeel is meer accuraatheid en controle). Bezit jij juist niet zoveel kracht, dan kun je beter een flexibeler badminton racket kopen. Deze zal jou ondersteunen met het ontwikkelen van snelheid in je slagen. Hierdoor kun je dieper in het achterveld slaan en je tegenstander domineren. 

Badminton racket keuze op basis van gewichtsverdeling:

De gewichtsverdeling word vooral bepaald door jouw speelstijl en is verdeeld tussen topzwaar, gebalanceerd en gripzwaar (head heavy ○●○○○ headlight). Ben jij een verdedigende badmintonner, dan zul je vaker smashes moeten verdedigen en kort spel aan het net spelen. Dan zijn gripzwaar (head light) badminton rackets een ideale aanvulling op jouw speelstijl. Ben jij een aanvallende speler en val jij liever constant je tegenstander aan en kunnen ze alleen nog maar verdedigen? Dan is een topzwaar / head heavy racket ideaal om jouw aanvalsspel nog meer te ondersteunen. Natuurlijk kun je ook zeker de middenweg kiezen en dan is een gebalanceerd/ even balanced badminton racket kopen de perfecte keuze.

Badminton racket keuze op basis van badminton merk:

Bovendien kun je ook op badminton merk selecteren en dus de aller nieuwste collecties van Yonex, Victor, Dunlop, Carlton en FZ Forza bekijken en bestellen. Deze categorieën hebben wij onderverdeeld in de verschillende series binnen de merken.

Van het merk Victor verkoopt KW FLEX de series: Auraspeed, Brave Sword, DriveX, Hypernano, Light Fighter, Jetspeed, Thruster, Wave Power.

Binnen het merk Dunlop kun je kiezen tussen de Graviton en Nanoblade serie.

Carlton hanteert de series Fireblade, Kinesis en Vapour Trail.

Yonex heeft natuurlijk een uitgebreid aanbod badminton rackets en KW FLEX verkoopt de Astrox, Arcsaber, Duora, Nanoflare, Nanoray en Voltric serie. 

Gewicht

De vierde optie om jouw ideale badminton racket te kopen is het selecteren van de gewenste gewichtsklasse. Kies jij voor een U6 racket (70-75 gram exclusief snaren) of juist voor een 3U badminton racket (85-90 gram exclusief snaren). Afhankelijk van jouw speelstijl kun je hier de juiste selectie maken.

Speel je veel aan het net, dubbel je veel, ben je blessure gevoelig of wil je gewoon heel wendbaar zijn, dan is een lichter badminton racket aan te raden. Minder gewicht = meer wendbaarheid.

Ben je juist een aanvallende speler, sta je veel in het achterveld en ben je niet blessure gevoelig dan kun je beter een iets zwaarder racket kopen. Meer gewicht = meer power. Bepaalde dus goed welke speelstijl jij vooral gebruikt en waar jij hulp bij nodig hebt tijdens het spel. Het racket is en blijft een verlengstuk van jou als badmintonner. 

Prijs

Natuurlijk kun je bij KW FLEX online badminton winkel jouw nieuwe badminton racket kopen binnen jouw gewenste budget. Dus wil je een goedkoop badminton racket kopen of juist een duurder en kwalitatief beter badminton racket, dan kun je eenvoudig die filter naar wens instellen.

Dus ben je op zoek naar een racket voor op de 'camping' of wil je jouw competitie spel verbeteren/vernieuwen, onze badminton adviseurs kunnen je altijd helpen!

Wil je graag advies bij het kopen van badminton rackets? En/of kun jezelf niet tot een keuze komen, dan helpen wij je graag verder via [email protected], Facebook, bel/whatsapp+31-616501686 of kom langs in onze badminton winkel in Rijen.