Medium flexibel - Head light badminton racket

Toon 1 - 13 van 13
Filters
-15%
Yonex
Nanoflare Nextage White/Grey - Bespannen
€129,95 AVP €109,95 *
-19%
Yonex
Nanoflare 800 PLAY 4U - Bespannen
€79,95 AVP €64,95 *
-19%
Yonex
Nanoflare 800 GAME 4U - Bespannen
€134,95 AVP €109,95 *
-15%
Yonex
Nanoflare 380 Sharp 4U - Bespannen
€129,95 AVP €109,95 *
-38%
Yonex
Nanoflare Junior - Bespannen
€89,95 AVP €55,95 *
-38%
Victor
Ultramate 8 pink
€79,95 AVP €49,95 *
-17%
Victor
Auraspeed Sniper R - Frame
€119,95 AVP €99,95 *
-20%
Victor
DriveX 7SP X - Frame
€128,95 AVP €102,95 *
-10%
Carlton
Powerblade Zero 400S - Bespannen
€49,95 AVP €44,95 *
-24%
FZ Forza
Pure Light 5 - Bespannen
€118,95 AVP €89,95 *
-23%
Victor
Wave Power 6500 Bespannen
€129,00 AVP €99,95 *
-6%
Dunlop
BR Revo-Star Drive 83 G3 Bespannen
€79,95 AVP €74,95 *
-13%
Dunlop
BR Revo-Star Drive 87 G3 Bespannen
€79,95 AVP €69,95 *

Medium flexibel - Gripzwaar badminton racket

Medium flexibel en headlight badminton rackets voor gevorderde of professionele badmintonners - Als jij de slagen goed beheerst en je goed bewust bent van wat voor type racket je zoekt, dan kun je gericht gaan zoeken naar het juiste racket. Naast de balans, flexibiliteit en gewicht, bepalen de toegepaste technologieën welke accenten bij een badmintonracket benadrukt worden (aanvallend, verdedigd, snelheid, controle enz). Het is erg belangrijk om de juiste keuze te maken en goed te letten op je eigen kwaliteiten en wat je wilt bereiken. Als je dit in gedachten houdt, ben je onverslaanbaar op de baan en laat je je beste spel zien!

Waarom een medium flexibel en headlight badminton racket kiezen?

Rackets die medium flexibele en headlight eigenschappen hebben, zijn perfect voor badmintonners die een allround speelstijl hebben met de accenten op snelheid en controle. De medium flexibele steel biedt het beste van 2 werelden, omdat je er zowel controle als power slagen mee kan bereiken. De gripzware balans van het badminton racket maakt het mogelijk om de controle over jouw slag te behouden. Ook de handeling snelheid neemt toe, omdat je het racket sneller kan bewegen. Ideaal om de shuttle precies te plaatsen en snelle rally's te domineren.

Kies een Headlight en medium flexibel racket

Badminton rackets die medium flexibel zijn en een headlight balans hebben, zijn vooral geschikt voor de badmintonners die dus een allround speelstijl hebben en iets meer kort aan het net staan. Dit type rackets maken het mogelijk om zowel subtiel, krachtig en snel te badmintonnen. Aan het net, in snelle rally's en bij de smashverdediging komen deze rackets het beste tot zijn recht. Toch kun je door de medium flexibiliteit power in je slagen leggen. 

Overzicht

Flexibiliteit:                                            flexibel  ○○●○○ stug

Balanspunt:                                      gripzwaar  ●○○○○ topzwaar

Vereiste polskracht en techniek:       minimaal  ○●○○○ maximaal

Uitleg flexibiliteit badminton rackets

De flexibiliteit is verdeeld tussen stijf, medium flex en flexibel (Stug ○○●○○ Flexibel). Heb jij genoeg kracht en techniek en wil je meer controle? Dan kun je het beste kiezen voor een medium flex / stijf badminton racket. (Hoe stijver het racket, des te sneller het fouten afstraft en hoe meer kracht jij vanuit je techniek en arm moet halen, maar het voordeel is meer accuraatheid en controle). Bezit jij juist niet zoveel kracht, dan kun je beter naar een flexibeler badminton racket kijken. Deze zal jou ondersteunen met het ontwikkelen van snelheid in je slagen. 

Uitleg Balans badminton rackets

De gewichtsverdeling word vooral bepaald door jouw speelstijl en is verdeeld tussen topzwaar, gebalanceerd en gripzwaar (head heavy ○●○○○ headlight). Ben jij een verdedigende badmintonner, dan zul je vaker smashes moeten verdedigen en kort spel aan het net spelen. Daarvoor is een gripzwaar (head light) badminton racket een ideale aanvulling op jouw speelstijl. Ben jij een aanvallende speler en val jij liever constant je tegenstander aan en kunnen ze alleen nog maar verdedigen? Dan is een topzwaar / head heavy racket ideaal om jouw aanvalsspel nog meer te ondersteunen. Natuurlijk kun je ook zeker de middenweg kiezen en dan is een gebalanceerd/ even balanced badminton racket de perfecte keuze.

Gewicht

Heb je kunnen bepalen welke flexibiliteit en balans voor jouw speelstijl het beste is? Selecteer dan jouw ideale badminton racket d.m.v. de gewenste gewichtsklasse. Kies jij voor een U6 racket (70-75 gram exclusief snaren) of juist voor een 3U badminton racket (85-90 gram exclusief snaren). Afhankelijk van jouw speelstijl kun je hier de juiste selectie maken. Speel je veel aan het net, dubbel je veel, ben je blessure gevoelig of wil je gewoon heel wendbaar zijn, dan is een lichter badminton racket aan te raden. Minder gewicht = meer wendbaarheid. Ben je juist een aanvallende speler, sta je veel in het achterveld en ben je niet blessure gevoelig dan kun je beter een iets zwaarder racket kiezen. Meer gewicht = meer power. Bepaalde dus goed welke speelstijl jij vooral gebruikt en waar jij hulp bij nodig hebt tijdens het spel. Het racket is en blijft een verlengstuk van jouw als badmintonner. 

Prijs

Natuurlijk kun je bij KW FLEX online badminton sportwinkel jouw nieuwe badminton racket selecteren binnen jouw gewenste budget. Dus ben je op zoek naar een goedkoop badminton racket of juist naar een duurder en kwalitatief beter badminton racket, dan kun je eenvoudig de filter naar wens instellen. Dus ben je op zoek naar een racket voor op de camping of wil je jouw competitie spel verbeteren/vernieuwen, onze badminton adviseurs kunnen je altijd helpen!

Advies?

Voor advies kunt u ons altijd benaderen via [email protected]Facebook en telefoon/whatsapp: +31-616501686 of kom langs in onze badminton winkel in Rijen (regio Breda, Tilburg, Den Bosch). Wij helpen jouw bij het kiezen van het meest ideale badminton racket! 

Bekijk ook onze andere gevorderde badminton rackets of een van onze vele andere badminton rackets

Persoonlijk badmintonracket advies!