Veel ouders vragen ons welk kinder badminton racket het beste geschikt is voor hun kind. Ieder kind heeft zijn eigen kwaliteiten en niveau waarop een racket aan moet sluiten. Dus kies vooral niet het eerste het beste badminton racket uit. Belangrijke vragen zijn: Met welk badminton racket kan mijn kind langer vooruit? Met welk racket kan mijn kind een goede techniek leren? Hoe vaak speelt uw kind badminton? Leest u dus eerst genoeg informatie of laat u goed informeren voordat u een badminton racket voor uw kind gaat bestellen. 

Wat voor badminton racket?

Het allermooiste is om als kind te starten met badmintonnen, zodat je dan alle techniek en spelinzicht relatief snel 'eigen' kan maken. Meestal gaat dit vele malen makkelijker dan op latere leeftijd, zoals dit het geval is met de meeste leerprocessen in het leven. 

De beste badminton rackets die geschikt zijn voor kinderen, zijn in het begin vooral robuust en bezitten nog weinig technologieën. Kinderen spelen in het begin vaak zonder al te veel controle, waardoor een racket soms veel te verduren kan krijgen. Deze rackets zijn hier beter tegen bestand. Door het beperkte gebruik van technologieën zijn ze redelijk vergevingsgezind en kunnen de kinderen de sport leren zoals het hoort. De verschillen in kinder badminton rackets leggen wij hieronder uit.

Korte kinder badminton rackets

Voor kinderen die op zeer jonge leeftijd starten met badmintonnen, is het aan te raden om een korter badminton racket aan te schaffen. Deze rackets hebben een kortere steel, waardoor het beter handelbaar is voor de allerkleinste spelers. De kinderen kunnen de shuttle beter raken, omdat het racket minder topzwaar is en dus minder moeilijk te sturen is. De badminton rackets zijn al te koop vanaf ca 10 euro en zijn gemaakt van robuuste materialen. Hierdoor is het minder erg als kinderen de grond raken of op een andere manier het racket beschadigen.

Startende jeugdspelers

De volgende stap in badminton racket land zijn de aluminium/carbon badminton rackets. Dit is de overgangsklasse qua badminton rackets en het meest geschikt om als eerste racket in te investeren. De rackets bezitten een aluminium robuust blad, zodat ze toch tegen een stootje kunnen. Maar ze hebben een carbon steel, wat zorgt voor meer flexibiliteit, power en schokken absorbeert. Hierdoor is het zeer waarschijnlijk dat je minder snel een blessure oploopt. Als je ongeveer 1 keer in de week speelt is dit een perfect racket om te kopen. Prijsklasse ca. €30,-.

Competitie jeugdspelers

Kinderen die al wel zuinig met hun badminton racket om kunnen gaan, wordt aangeraden om een volledig carbon badminton racket te kopen. Deze goede badminton rackets bieden veel meer power, precisie in de slagen en zijn lichter, waardoor je de volgende stap kan zetten in de trainingen om je techniek te optimaliseren. Het verschil tussen een beginners badminton racket en een volledig carbon racket zal direct voelbaar zijn voor iedereen. Oftewel de rackets zijn flexibel, licht en betaalbaar. Prijsklasse is ca. €40,-.

Onze badminton expert staat klaar

Dus wil jij een badminton racket kopen voor je kind, neefje of iemand anders? Bij KW FLEX ben je aan het juiste adres. Wil je meer advies bij de keuze voor een racket, bel, mail, app onze expert voor extra advies! Meer informatie over de specificaties van de beste badminton rackets vind je in onze online badminton winkel

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter