Yonex Eclipsion Z3 en X3 lancering!

Op 10 maart 2023 is de nieuwste versie van de Yonex badmintonschoenen Eclipsion Z en X gelanceerd, namelijk de 3e editie Z3. Dit type schoen is de meest stabiele versie tot nu toe van Yonex.

Door de nieuwe Semi-One-Piece-Sole heeft de schoen meer contact met de grond en de laterale schelp op de voorvoet en de verstevigingen rondom de hiel zorgen voor extra stabiliteit. De bovenkant van de schoen is gemaakt van Durable Skin Light, een flexibel en licht materiaal dat voor een zeer comfortabele pasvorm zorgt.

De ECLIPSION Z is op de baan gespot bij verschillende kampioenen, waaronder de 2022 French Open women's doubles kampioenen, Tan Pearly and Thinaah Muralitharan en de 2022 European Championships women's doubles gouden medaillewinnaars, Gabriela Stoeva and Stefani Stoeva.

Belangrijkste eigenschappen Yonex Eclipsion Z3

De ECLIPSION-serie, gericht op stabiliteit en pasvorm, is ontworpen voor het meest geavanceerde en complexe voetenwerk en geeft vertrouwen bij elke stap en sprong. De verbeterde POWER CUSHION biedt een comfortabele pasvorm met verbeterde stabiliteit, ideaal voor snel en wendbaar voetenwerk in het huidige snelle spel op de baan.

Om lateraal trillen tijdens zijstappen te voorkomen, heeft de nieuw ontworpen Yonex eclipsion Z3 een Laterale 'schelp' en stabiliteit versterking, die steun bieden aan de gebieden die de meeste kracht absorberen, terwijl ze ook de beweging stabiliseren en lateraal trillen verminderen.

De Semi One-Piece Sole en Radial Blade Sole vergroten samen de grip en het contactoppervlak, wat de stabiliteit tijdens de landing verbetert en de kans op verstuikingen minimaliseert. Het bovenwerk is gemaakt van Durable Skin Light, een op polyurethaan gebaseerd materiaal dat rubberachtige flexibiliteit en harde film stijfheid biedt, wat zorgt voor een comfortabele pasvorm met behoud van een veilig en nauwsluitend gevoel. De binnenschoen is opnieuw gemaakt om een goede pasvorm te bieden en toch gemakkelijk aan en uit te trekken wanneer dat gewenst is.

Beschikbare modellen:

Verschil tussen Yonex Eclipsion X3 en Z3

De Yonex Power Cushion Eclipsion Z3 is de top versie, maar het is samen met de Yonex Power Cushion Eclipsion X3 ontworpen met hetzelfde prestatieconcept. De Eclipsion X3 is alleen voorzien van Power Cushion en niet van Power Cushion+, wat inhoudt dat de schoen net iets minder demping geeft en schokken een fractie minder goed absorbeert. Daarnaast is de schoen ook niet ontworpen met Feather Bounce Foam, Power Graphite Sheet en Radial Blade Sole.

Daarentegen heeft de Yonex Eclipsion X3 wel een Hexagrip Sole voor de gewenste grip op de baan.

Beschikbaar model:

De Yonex Power Cushion Eclipsion X3 is leverbaar van ca. eind mei 2023. Pre-order de schoen nu in onze webshop en krijg hem als eerste opgestuurd als hij geleverd wordt.

Verschil tussen Yonex Eclipsion Z3 en Yonex SHB 65Z 3?

Ben je de Yonex SHB 65z3 gewend en wissel je deze om naar de Eclipsion dan voel je direct het verschil in stabiliteit en bescherming. De Yonex Eclipsion Z3 geeft een solide gevoel rond de hiel en de enkel. De voorkant voelt hoger aan en vermindert de herstelsnelheid na elke lunge. Eclipsion is zeker gemaakt voor enorme bescherming en herstelsnelheid. Deze schoen is over het algemeen stabieler en iets stijver.

De Yonex 65z 3 voelt echter flexibeler en voor een bepaalde groep comfortabeler aan. Een ander voordeel van de 65z3 is de demping voor verticale sprongen. Dit is een allround schoen die toch zijn eigen voordelen heeft.

Kies voor de Eclipsion Z3 als je enorme bescherming en extra snelheid nodig hebt in horizontale richtingen. Toch kun je overwegen om bij de 65z3 te blijven als demping voor verticale sprongen belangrijker is.

Voor meerdere zaalsporten geschikt

De Yonex Eclipsion sportschoenen zijn speciaal ontworpen voor indoor zaalsporten, waarbij veel gedraaid en gekeerd wordt. Sporters die wendbaar willen zijn en snel moeten reageren kiezen met deze schoen een absolute topper. Dus heb jij een nieuwe badmintonschoen of squashschoen nodig? Kies voor de Eclipsion X of Z!

KW FLEX
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter