Yonex badminton rackets

Ben jij bekend met de Yonex badminton rackets?

Het Japanse Yonex focust zich sinds 1957 al op de badmintonsport en heeft ondertussen al de nodige ervaring bij het ontwikkelen van top kwaliteit badminton rackets. De Yonex rackets zijn geschikt voor beginnende badmintonners tot de absolute professionals. Heb jij al een keer met een Yonex badminton racket gespeeld?

Yonex badminton rackets

Welk Yonex badminton racket past bij jou?

Yonex is één van de bekendste badmintonmerken in de wereld, waarbij snelheid, kracht en controle centraal staat. Deze drie categorieën maken het onderscheidt waarin de verschillende racket series onderverdeeld worden. De categorieën dienen als nuttige leidraad voor de eigenschappen van de Yonex badminton rackets en ze maken het makkelijker voor jou om zijn of haar racketkeuze te beperken, afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeuren. 

Verschillende Yonex badminton racket series

De Yonex badminton rackets series vallen in één van de drie categorieën: Power, Speed of Control. Een belangrijk punt om meteen duidelijk te maken is dat kracht, snelheid en controle allemaal eigenschappen zijn die alle Yonex badminton rackets hebben. Wat de rackets onderscheidt is de balans tussen deze eigenschappen, oftewel, welke eigenschap relatief sterker is in een bepaald badminton racket.
Stel dat een badminton racket in de Power categorie valt, dan betekent dit niet dat het absoluut geen snelheid en controle heeft. Wat het betekent, is dat het per saldo iets meer kracht heeft dan de andere rackets en dus als je iemand bent die meer nadruk legt op de kracht van een badminton racket dan op snelheid en controle, dan is dit de categorie rackets die bij jou past. 

Yonex badminton racket selector

Yonex Power badminton rackets

Op dit moment heeft Yonex één Power serie, namelijk de Yonex Astrox badminton rackets, waarbij kracht, controle en dominatie belangrijk is. De slogan van de Astrox serie is "Lead the attack with increased power and control". Sterspeler Viktor Axelsen speelt al geruime tijd met de Yonex Astrox 100 ZZ, de Yonex Astrox 88S Pro wordt gebruikt door Kevin Sanjaya Sukamuljo en de Yonex Astrox 99 Pro is speciaal ontworpen met Kento Momota. Over het algemeen zijn dit vooral head heavy badminton rackets, waardoor je krachtige smashes kan slaan.

Yonex Astrox badminton rackets

Yonex Speed badminton rackets

De Yonex Nanoflare badminton rackets zijn de belangrijkste badminton rackets in de Speed serie, waarbij de belangrijkste eigenschap een head-light balans is. Daardoor zijn deze rackets super wendbaar, snel reactievermogen en door toegepaste technologieën is ook de power nog steeds aanwezig. De marketing slogan van de Nanoflare serie is "Maximum shuttle acceleration". De traditionele denkwijze dat headlight badminton rackets geen power hebben, is ondertussen niet meer van toepassing. Het draait allemaal om timing, techniek, fysieke vaardigheden en persoonlijk wensen. De populairste modellen op dit moment zijn de Yonex Nanoflare 800 Pro (Ratchanok Intanon), de Yonex Nanoflare Nextage en ook de Yonex Nanoflare 1000 is een echte topper, waar Carolina Marin mee speelt.

Yonex Nanoflare badminton rackets

Yonex Control badminton rackets

De veelgeprezen Arcsaber serie is ontworpen voor controle. Een van de belangrijkste eigenschappen is de gebalanceerde balans waardoor jij alle controle over al je slagen kan houden. In de Yonex Arcsaber badminton rackets is technologie toegepast, waardoor je een paar milliseconden extra 'shuttle contact tijd' hebt bij het slaan van de shuttle. Daardoor kun jij i.c.m. het stabiele frame preciezer de shuttle plaatsen.

De Yonex Arsaber rackets zijn voor het eerst in 2007 geïntroduceerd en blijven een favoriet van veel spelers. De slogan van de Yonex Arcsaber serie is "Master of Precision". De meeste favoriete modellen op dit moment zijn de Yonex Arcsaber 11 PRO (Zheng Si Wei) en de Yonex Arcsaber 7 Pro (Dechapol Puavaranukroh). 

Yonex Arcsaber badminton rackets

Technologische ontwikkelingen in Yonex rackets

De Yonex badminton rackets geven je niet alleen de beste prestaties, maar je geeft jezelf ook de kans om te winnen. Met de technologisch geavanceerde rackets van Yonex kun je je potentieel ontgrendelen en strijden voor de overwinning. Een kleine greep uit de verschillende toegepaste technologieën in de Yonex rackets zijn:

  • Sonic Flare System
    Het SONIC FLARE-systeem zorgt voor een krachtige terugslag en maximale shuttleversnelling, waardoor je ook krachtiger kunt terugslaan.

  • Box Frame
    Het BOX Frame ontwerp heeft een ultrastijf profiel dat een solide gevoel geeft.

  • Speed-Assist Bumper
    De SPEED-ASSIST BUMPER is een geïntegreerd afdekplaatje dat gemaakt is van een extreem stijf materiaal dat bestand is tegen vervorming. Deze afdekplaatjes worden aan het onderste deel van het frame bevestigd om de vervorming van het frame te verminderen en de weerkaatsingsprestaties te verbeteren.

  • Aero Compact Frame
    Dit unieke ontwerp heeft twee voordelen: het verbetert de weerkaatsing van de shuttle en vermindert tegelijkertijd de luchtweerstand. De combinatie van het brede profielkader en het compacte kader zorgt voor een optimale balans tussen kracht en efficiëntie tijdens het spel.
  • Rotational Generator System
    In combinatie met het Rotational Generator System (gewichtsverdeling in top en handvat) kunnen smashes 2,3° graden steiler geslagen worden en kunt u 7,1% meer kracht genereren.

  • Namd Technology
    Een nieuwe dimensie grafiet, NAMD, wordt gemaakt door nanomateriaal direct aan de grafietvezel te hechten, waardoor de hechting van de grafietvezel en hars sterk verbetert. Deze belangrijke verbetering zorgt voor een schacht die buigt en energie opslaat, waardoor een explosieve kracht ontstaat bij de impact met de shuttle.

  • TRI-Voltage System
    Voor het eerst combineert het nieuwe TRI-VOLTAGE SYSTEM met succes de contrasterende eigenschappen van uitzonderlijke power en geweldige handling. YONEX heeft een racket ontwikkeld dat de combinatie van zware smashes en snelle rackethandling bereikt.

  • NANOMETRIC
    NANOMETRIC verbetert de bindingssterkte tussen de carbonvezels, waardoor Yonex de constructie van de steel naar een hoger niveau kan tillen. Door de hoeveelheid carbon in de steel te verminderen en deze 60%* dunner te maken dan een conventioneel racket met behoud van stijfheid, heeft Yonex een revolutionair lichtgewicht racket gecreëerd met een razendsnel frame en controle.

Wij helpen je graag!

Twijfel je over welk Yonex badminton rackets voor jou het meest geschikt zijn en jouw badminton spel naar een hoger niveau brengt? Doorloop ons badminton racket advies of vraag onze specialist telefonisch of via mail om advies. Natuurlijk ben je ook van harte welkom om langs te komen in onze badminton winkel in Rijen.

KW FLEX
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter