Welke badminton tas kies jij?

Hoe kies ik de perfecte badminton tas?

Als je een gepassioneerde badmintonspeler bent, dan begrijp je de noodzaak van goede badminton tas meer dan iemand anders kan. Om jouw badmintonuitrusting veilig te bewaren, heb je een duurzame en makkelijk te tillen sporttas nodig. Het is belangrijk om voor jezelf te bepalen wat voor type tas je zoekt, die past bij jouw 'niveau' en vooral wensen. Als beginnend badmintonner is het niet nodig om een 3 vaks tas te kopen, omdat deze in principe veel te groot is. In dat geval kun je beter starten met een 2 vaks tas, waarin je zowel een paar rackets als andere spullen kunt opbergen. Hieronder lees je nog meer over wat er van belang is bij het kiezen van de juiste badminton tas.

Verschil tussen sporttas, rackethoes en racket tas

Mensen verwarren soms een normale sporttas met een racket tas, maar daar is een duidelijk verschil tussen. Een racket tas is namelijk ontworpen om jouw badminton rackets passend in op te bergen inclusief schoenen, kleding en andere accessoires. Een standaard sporttas heeft vaak maar 1 groot vak, waardoor beschadigingen makkelijk ontstaan. Ook is er een verschil tussen een racket tas en een rackethoes. Een rackethoes is bedoeld om één racket in op te kunnen bergen en hier passen dus geen andere spullen in. Victor biedt twee varianten aan: Victor luxe rackethoes en de Victor basic rackethoes. Als je meerdere badminton rackets in één tas stopt, dan kan het soms lonen om de rackets ook nog in een rackethoes te stoppen. Hierdoor beschadigen ze minder snel, maar dit neemt wel meer ruimte in beslag waardoor er minder rackets in het vak passen.

Geschikt voor meerdere racket sporten

Een rackettas die geschikt is om badmintonrackets in op te bergen, is in de meeste gevallen ook bestemd voor tennisrackets, squashrackets en padelrackets. Maar vanwege het grotere formaat van de rackets, passen er minder rackets in één vak. In een grote tas passen i.p.v. 12 badminton rackets 9 rackets van de andere sporten. Maar het is wel bijzonder handig om al je rackets bij elkaar te kunnen opbergen als je meerder racket sporten speelt.

Kwaliteit van een perfecte badminton tas

Er is een breed scala aan racket tassen om uit te kiezen die beschikbaar zijn in verschillende merken, kleuren, ontwerpen, grootte, enz. Een superieure badmintontas biedt uitgebreide ruimte en fatsoenlijke opbergvakken om jouw rackets in te plaatsen. Bij voorkeur kies je ook voor een tas die zowel rugzakbanden heeft als schouderbanden, waardoor jij de tas op ieder gewenste manier kunt dragen. De meeste professionele badmintonspelers gebruiken badminton tas waarin ca. 12 badminton rackets passen. Deze tassen vind je terug in de categorieën:

Ook kun je kiezen voor de kleinere varianten, zoals de 1 vaks tas, 2 vaks tas en de badminton rugzak.

Kies voor een apart schoenen vak

Als je jouw badminton schoenen samen met de badmintonrackets, andere uitrusting en kleding bewaart dan kan de viezigheid van jouw schoenen alles vernielen en/of beschadigen. Daarom kunt je het beste kiezen voor badmintontassen met een apart gedeelte voor jouw badmintonschoenen. Zo houdt je jouw badmintonspullen schoon en heb je een aparte plek om jouw schoenen in op te bergen. Overigens is het ook wel zo fijn dat je schoenen minder makkelijker beschadigen. Let wel op dat de grootste schoenen maten vanaf ca. maat 45 niet altijd in het vak passen.

Kwalitatief hoogwaardige materialen

De badmintontas moet kwalitatief goed genoeg zijn, zodat je hem niet met fluwelen handschoenen moet dragen. De tas moet sterk genoeg zijn om enigszins ruw te gebruiken, zonder dat daar direct enorme slijtage sporen en/of scheuren van te zien zijn. De tas die je kiest moet duurzaam en comfortabel zijn om te dragen. Dit is ook een belangrijk aspect. Zo zal je na een vermoeiende sportdag geen zin hebben om een zware tas te dragen. De tas moet zo licht mogelijk zijn, omdat de accessoires en de uitrusting al zwaar genoeg zijn.

Verschillende merken badminton bags

1. Yonex

Yonex is een Japans bedrijf. De Yonex badminton tas staat bekend om zijn comfort, veiligheid, en gemakkelijke opslag. Deze tassen zijn zo handig om mee te nemen dat je nooit meer zonder zou willen. Je kunt al je sportspullen en accessoires handig en veilig meenemen met deze racketbags. Ze zijn gemaakt met geavanceerde technologieën om jouw uitrusting in topvorm te houden met een aantal opbergmogelijkheden. Yonex badminton tassen zijn de uitstekende aanvulling op jouw badminton uitrusting. 80% van de competitieve spelers gebruikt de tassen ontworpen en gefabriceerd door Yonex. Het is een van de meest vooraanstaande merken als het gaat om het maken van tennis-, badminton en golfproducten. Het is altijd een eer om het merk Yonex aan te bieden.

2. Victor

De tassen van dit merk zijn ontworpen om langer mee te gaan dan de concurrentie. De Victor badminton tas is van zeer hoge kwaliteit gemaakt om de slijtage van het reizen te weerstaan. Je kunt er van alles in gooien en ook guur weer is geen probleem. De Victor tassen worden ontworpen in een reeks van levendige kleuren en mooie designs. De tassen zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklasses, groottes en zijn van professionele kwaliteit gemaakt. Ze bieden een van de grootste selecties badmintontassen, badmintonkleding en badmintonuitrusting.

3. Dunlop, Carlton en FZ Forza

Naast de aller bekenste merken Yonex en Victor, kun je bij KW FLEX badminton speciaalzaak ook racket tassen bestellen van de merken Dunlop, FZ Forza en Carlton. Ook deze sporttassen zijn kwalitatief van hoge kwaliteit en bieden de benodigde mogelijkheden qua vakken om al je spullen in op te bergen. 

Waar moet ik rekening mee houden bij de aanschaf?

Het belangrijkste waar je rekening mee moet houden voordat je badminton tassen koopt, is de ruimte die je nodig heeft om jouw spullen in op te bergen. De grootte is een essentiële factor bij het kiezen van de tas, omdat je er zeker van moet zijn dat de tas groot genoeg is om alle accessoires en uitrusting te herbergen die je nodig heeft voor jouw spel. Een ander belangrijk punt is de flexibiliteit en het comfort van de riemen tijdens het dragen van de tas.

1. Ruimte in de badminton tassen

Het controleren van de ruimte in de badminton bag is echt belangrijk, want het heeft geen zin een tas te kopen waarin je niet al je spullen kwijt kunt. Voorafgaand aan het kopen van een tas moet eerst nagedacht worden over je eigen behoeften, zodat je zelf goed bewust bent van de spullen die je nodig zou kunnen hebben. Op basis van die informatie kun je de tas selecteren. Bij het kopen van een tas, moet je altijd controleren of de juiste compartimenten in de tas aanwezig zijn voor jouw wensen. Vakken voor rackets, schoenen, kleding en accesoirres zijn van echte meer waarde. De tas moet ook een goed ventilatiesysteem hebben, zodat jouw tas fris blijft en niet gaat stinken. Indien mogelijk is het ook fijn om te weten of er extra vakken zijn om jouw natte kleren in te stoppen, zodat je niet alsnog 2 tassen moet dragen.

Er moet ook altijd 1 extra accessoirevak zijn. Die vind je vaak als voorvak, omdat je daar spullen in kan bewaren die je vaak nodig hebt, zoals sleutels, telefoon e.d. Als er genoeg ruimtes en vakjes zijn, kunt je jouw badmintonspullen op een georganiseerde manier bewaren, zodat je jouw spullen snel en gemakkelijk kunt terugvinden.

2. Ritsen van de badminton tassen

Je moet altijd overwegen een badmintontas te kopen met een dubbele ritssluiting en een smalle riem voor soepel openen en sluiten met een rip-tab om de tas volledig gesloten te houden. Niet alleen de bovenste ritssluiting moet goed gecontroleerd worden, maar ook de binnenste ritsen moeten goed in de gaten gehouden worden, want die zijn net zo belangrijk. De compartimenten moeten voorzien zijn van soepele en eersteklas ritsen samen met metalen gespen om de tas echt duurzaam, functioneel en stijlvol te maken.

3. Schoen compartiment in de racket tassen

Zoals hierboven vermeld, is het bijzonder handig om vak te hebben waarin je jouw sportschoenen apart van je rackets kan opbergen. Het meest ideale is een apart schoenenvak, zodat jij ook je kleding, eten en/of drinken apart mee kan nemen. Bovendien helpt het jou om je tas georganiseerd te houden en is het zeker niet nodig om een aparte tas voor je schoenen mee te nemen.

4. Dragen van de badminton tassen

De sporttas heeft meestal 2 gewatteerde schouderbanden, omdat het dragen van de tas dan handiger en comfortabeler is. De schouderriemen moeten ook voorzien zijn van draaibare gespen voor een ideale pasvorm. Er zijn enkele tassen met een zachte vulling in de schouderriemen, waardoor de riemen zachter zijn en de tas gemakkelijker en zonder stress te dragen is. Hoe groter de tas, hoe belangrijker het word om comfortabele schouderbanden te hebben. Je tas wordt natuurlijk zwaarder door de inhoud en op reis wil je comfort. Dus de riemen moeten gewatteerd, zacht en duurzaam zijn.

Ook is het fijn om aparte handvatten te hebben, waarmee je jouw badmintontas praktisch en comfortabel kan dragen. Je draagt je tas tenslotte niet altijd op je rug.

5. Het materiaal van de sporttas

De tassen zijn meestal gemaakt van 100% polyester of Crystal PU leer (synthetisch leer). Synthetisch leder is gelijk aan echt leder, maar heeft veel minder onderhoud nodig. Investeer in een kwalitatief goede tas, want als het materiaal niet goed is, zal de tas niet lang meegaan en gemakkelijk beschadigd raken. Het materiaal moet zodanig zijn dat het zelfs de zwaarste situaties kan verdragen.

6. Thermische voering in de badminton tas

De thermische voering houdt je rackets en andere uitrusting veilig en beschermd. Ze zijn vaak gemaakt van polyester en heavy-duty nylon. Deze tassen hebben meestal 1 tot 3 compartimenten, waarbij elk compartiment een bepaalde hoeveelheid ruimte biedt voor de badmintonrackets, shuttles evenals andere sportaccessoires. Niet alle badminton tassen hebben een thermische voering, omdat het een stuk duurder is. Toch kan het de moeite waard zijn om hierin te investeren. De tas beschermd tenslotte al jouw belangrijke spullen en bij extreme hitte en/of kou heeft de temperatuur minder effect op de spullen die erin zitten.

Wil je meer informatie over badminton tassen? Neem contact op met onze KW FLEX Badminton winkel expert, die al jouw vragen kan beantwoorden!

KW FLEX
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter