Wat is de hoogte van een badmintonnet?

Als je badminton al een tijdje speelt of net begint, weet je dat je niet zonder badminton net kan om een wedstrijd te spelen. Daarom is het natuurlijk super belangrijk om te weten hoe hoog een badmintonnet moet zijn bij de wedstrijden en trainingen, zodat jij dit ook kan controleren als het nodig is.

Standaard Hoogte van een Badmintonnet

De standaardhoogte van een badmintonnet is 1,55 meter aan de zijkanten en 1,524 meter in het midden. Alle officiële badmintonwedstrijden, zowel enkel- als dubbelspel, gebruiken deze maat. Het net moet tussen twee palen aan weerszijden van de baan stevig en strak worden gespannen.

Victor Badminton Net C-7004

Waarom Is de Hoogte van het Net Belangrijk?

Het is van cruciaal belang dat spelers, trainers en scheidsrechters de juiste hoogte kennen. Het kan het spel beïnvloeden als het net te hoog of te laag is. Een te hoog net maakt het moeilijker om over het net te komen, terwijl een te laag net voordelen kan bieden die oneerlijk zijn. Badminton spelers zullen het snel merken als het badmintonnet een afwijkende hoogte heeft t.o.v. de trainingen, omdat het plaatsen van de shuttle zeer nauw komt. Een gelijk speelveld wordt gegarandeerd door een net dat correct is afgesteld.

Hoe kun je de hoogte van een badmintonnet bepalen?

Wil je zeker weten dat je de juiste hoogte hebt? Om het te controleren, volg deze stappen:

  • Kijk naar de zijkanten: Meet de hoogte van beide zijkanten van het net met een meetlint. Het zou 1,55 meter moeten zijn.
  • Kijk naar het midden: Controleer de hoogte van het net in het midden. Het zou 1,524 meter moeten zijn.
  • Controleer de spanning: Het net moet strak en stevig gespannen zijn. Als het slap hangt, kan dat de hoogte beïnvloeden.

Meer informatie over het badmintonnet

Voor een perfect spel moet je niet alleen rekening houden met de hoogte van het net. Hier zijn nog enkele aanbevelingen:

  • Gebruik het juiste materiaal: Zorg ervoor dat je een net van goede kwaliteit hebt. Dit zorgt voor duurzaamheid en een stabiele spanning.
  • Controleer de netpalen: De palen moeten stevig en recht staan om een gelijkmatige spanning te garanderen.
  • Let op de netkanten: De zijkanten van het net moeten goed zijn bevestigd en geen scheuren of losse delen hebben.

Gebruik een badmintonnet op vakantie

Naast de officiële badmintonnetten voor indoor wedstrijden, kun je natuurlijk ook in de buitenlucht gaan badmintonnen. Bij KW FLEX Online Badminton Winkel kun je een badminton net kopen die makkelijk te vervoeren is in een draagzak. Bovendien zijn sommige netten in 3 hoogtes verstelbaar, zodat het voor alle leeftijden geschikt is. Daarnaast is het net ook bruikbaar voor andere sporten, zoals voetvolley, tennis etc. Bekijk vooral de onderstaande netten:

Victor Mini-Badminton Net

Bestel Jouw Badmintonnet Vandaag Nog!

Bestel een kwalitatief hoogwaardig badmintonnet bij KW FLEX Badminton webshop. We hebben een ruime keuze aan netten en accessoires om te genieten van het spel.

KW FLEX
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter