Vervang je badminton schoenen op tijd

Hoeveel aandacht besteed jij eigenlijk aan je voeten? Heel waarschijnlijk veel te weinig, want ze hebben veel meer te verduren dan de meeste mensen denken. Je hele lichaamsgewicht drukt constant op je voeten, vanaf het moment dat je op staat, uit bed komt, tot je weer in bed ligt. Gemiddeld genomen lopen mensen minimaal 4000 stappen per dag. Dit is al best veel, maar nog veel te weinig aangezien het eigenlijk minimaal 10.000 stappen moet zijn voor je gezondheid.

Voeten zijn bijzonder

Wist je dat in jouw prachtige voeten 26 botten zitten en dat deze bij elkaar gehouden worden door pezen, banden, kraakbeen en spieren? Daar komt die ongekende beweeglijkheid vandaan. De hele dag loop, stuiter, spring je met jouw gewicht op en neer en 's avonds belast je ze extra door te gaan badmintonnen. Nog meer springen, stoppen, lunges, uitstappen enz. Jouw voeten krijgen het allemaal te verduren.

Helaas is het niet mogelijk om ze 'even' te vervangen en een paar nieuwe voeten te kopen.

Hoe help je jouw voeten

Door goed voor jouw voeten te zorgen en ze zoveel mogelijk te helpen, voorkom je veel klachten. Maar hoe doe je dat?

Stop je voeten in de beste badminton schoenen, die perfect aansluiten bij jouw voeten en speelstijl

De beste badminton schoenen zijn degene die passen. Zij zullen jouw voeten op de juiste plekken ondersteunen, schokken opvangen, ergonomisch verantwoord en heerlijk zitten. En natuurlijk is er altijd een sportschoen te vinden die er ook nog goed uitziet en jouw favoriete kleur, al is dit ondergeschikt aan de kwaliteit van de schoen.

Aandachtspunten bij het kopen van badminton schoenen

Bijna niemand vindt het leuk om naar andermans voeten te kijken, maar als je het toch doet, is de kans groot dat je nooit 2 dezelfde paren zult vinden. Waarom zijn er dan zo weinig maten van elke badminton schoen beschikbaar? Het is namelijk van groot belang om rekening te houden met de lengte van de schoen, maar ook de breedte, hoogte, pasvorm, schokdemping, steun, ergonomisch ontwerp en duurzaamheid. Als er van elke combinatie een paar gemaakt zou worden, dan zijn winkels zo groot als warenhuizen niet groot genoeg en zijn de kosten veel te hoog.

Daarom moeten er dus compromissen gesloten worden. 

De lengte van de schoen is de belangrijkste factor, omdat je dit direct merkt. Daarnaast moet er rekening gehouden worden met zoveel mogelijk andere factoren.

Merken badminton schoenen

Alle badmintonmerken gebruiken hiervoor hun eigen methodes, series en technologieën, waar jij jezelf goed over moet laten informeren bij de aankoop van jouw nieuwe badminton schoenen.

Filter opties badminton schoenen

Om de ideale badmintonschoen te vinden, kun je in de webshop van KW FLEX diverse filters gebruiken om tot de juiste badmintonschoen te komen. Je kan als eerste een selectie maken op basis van heren badmintonschoenen, dames badmintonschoenen en kinder badmintonschoenen.

Daarna maak je een selectie door de volgende filters te gebruiken:

  • De juiste maat
  • De pasvorm/breedte
  • Favoriete kleur

Om er zeker van te zijn, kun je natuurlijk ook onze specialist contacteren via telefoon, Whatsapp of kom langs in onze badminton winkel in Rijen.

Levensduur badminton schoenen

In termen van levensduur zijn de badminton schoenen van veel spelers al lang over hun levensduur heen. Er zijn duizenden zweetklieren op je voeten, die water uit het lichaam in sokken en schoenen gieten. Je wast je sokken, maar de arme oude schoenen rotten weg in de weekendtas tot de volgende keer.

Haal ze eruit, ventileer ze, geef ze een kans.

Het ontwerp van de badminton schoenen ziet er goed uit en dat is wat ze verkoopt, dus de harde buitenkant slijt vaak niet veel. Maar intern liggen de zaken heel anders. De zachte binnenkant breekt sneller af, de ondersteuning verdwijnt en je voeten hebben er last van. Van buiten ziet het er goed uit, maar als je af en toe naar binnen kijkt, zie je talloze uren hitte, zweet, stress en bacteriën.

Als je 1 tot 2 keer per week badminton speelt, dan is het aan te raden om zeker ieder jaar nieuw schoenen te kopen. Dit klinkt misschien veel, maar hoeveel zijn jouw voeten, knieën en andere gewrichten je waard? Je kan beter op voorhand maatregelen nemen i.p.v. later naar de fysiotherapeut te moeten.

Ons advies is alsvolgt:

  • 1x per week badmintonnen = ieder per jaar nieuwe schoenen
  • 2-3x per week badmintonnen = iedere 6-9 maanden nieuwe schoenen

Bijpassende badminton sokken

Naast het op tijd vervangen van je sportschoenen, is het ook van heel groot belang om goede badminton sokken te dragen, omdat die deels het uiteindelijke draagcomfort e.d. van de schoenen bepalen. Door sokken met te weinig grip te dragen, ga je meer in je badminton schoenen bewegen. Hierdoor vergroot je de kans op blessures en verminder je de positieve eigenschappen.

Bekijk hier alle badminton sokken en in het speciaal de KW FLEX Premium Protect sokken.

Inlegzolen verlengen de levensduur

Jouw trouwe sportschoenen gaan helaas niet eindeloos mee en dus zul je ze een keer moeten vervangen. Heb je op dit moment niet genoeg budget om de juiste schoenen te kunnen kopen of wil je toch nog niet van je huidige badmintonschoenen af? Verleng de levensduur met een paar nieuwe sport inlegzolen. Hierdoor krijgt je schoen een deel van de stabiliteit, demping, veerkracht en comfort terug. Geniet nog even langer van je favoriete schoen met deze badminton inlegzolen. Maar op de lange termijn doe je er toch verstandig aan om een nieuw paar badminton schoenen aan te schaffen.

Denk ook aan je andere gewrichten

Door al deze factoren in overweging te nemen, kun je jouw voeten helpen, maar indirect en nog belangrijker, ze kunnen je knieën en andere delen van jouw lichaam aantasten. Subtieler en mogelijk onmerkbaar over langere tijd. Hoeveel badmintonspelers ken jij die last hebben van ernstige knie- of heupklachten, pijn hebben en misschien niet eens meer kunnen spelen? Jouw schoenen zijn van cruciaal belang om dit soort verwondingen te helpen voorkomen, misschien niet onmiddellijk, maar zeker op de lange termijn.

Bespaar hier alsjeblieft niet te veel op en laat je goed adviseren!

Laat je goed adviseren

Ondanks dat je nu de nodige informatie hebt en je weet waar je op moet letten, is het verstandig je te laten adviseren door een echte badminton expert. Hierbij kunnen wij je van KW FLEX gelukkig helpen. Als je nieuwe badmintonschoenen koopt, accepteer dan niet zomaar een 'vage' pasvorm omdat je de kleur of het ontwerp mooi vindt. Zorg ervoor dat je echt waarde krijgt voor je geld. De juiste keuze kan je voeten en lichaamsbouw voor de rest van jouw leven beïnvloeden en kan veel blessures voorkomen.

Voor advies kun je ons altijd benaderen via [email protected], Facebook en telefoon/whatsapp: +31-616501686. Wij helpen je altijd bij het kiezen van de juiste schoen! 

Bestel jouw badmintonschoenen nu bij KW FLEX Badminton speciaalzaak online of kom langs in onze badminton winkel in Rijen! Vandaag voor 12.00 uur besteld, is vandaag verzonden.

badminton schoenen

KW FLEX Racket speciaalzaak
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter