Badmintonschoenen voor beginners

Aandachtspunten bij het kopen van badminton schoenen voor beginners?

Voor beginners is het vooral belangrijk om badmintonschoenen te dragen om blessures te voorkomen. Het spelen van badminton vereist veel snelle bewegingen en de juiste schoenen helpen de voeten en enkels te ondersteunen en te beschermen. Door het dragen van geschikte badminton schoenen kan de speler ook betere grip hebben op de baan, waardoor het spel gemakkelijker en veiliger wordt.

Als beginner zijn er een aantal belangrijke factoren waar je op moet letten bij het kopen van badmintonschoenen.

1. Grip

Badminton vereist veel snelle bewegingen, dus goede grip is essentieel. Kies voor schoenen met een antislipzool en een patroon dat zorgt voor voldoende grip op de baan.

2. Schokabsorptie

Badminton kan ook veel impact op de voeten veroorzaken, vooral als je net begint. Kies daarom voor schoenen met een goede demping, die de impact op de voeten en gewrichten verminderen.

3. Steun

Tijdens het spelen van badminton maak je veel zijwaartse en voorwaartse bewegingen. Kies daarom voor schoenen die voldoende steun bieden aan de enkel en de voet, om blessures te voorkomen.

4. Gewicht

Het gewicht van de schoenen is ook belangrijk, omdat je snel en wendbaar moet kunnen bewegen tijdens het spelen. Kies daarom voor lichtgewicht schoenen die je niet belemmeren in je bewegingen.

5. Pasvorm

Zorg ervoor dat de schoenen goed passen en comfortabel zijn. Je wilt niet dat je tijdens het spelen afgeleid wordt door knellende schoenen of blaren.

6. Ademend vermogen

Badminton is een intensieve sport en je voeten kunnen tijdens het spelen flink gaan zweten. Kies daarom voor schoenen die goed ventileren en vocht afvoeren, zodat je voeten droog blijven en je minder kans hebt op blaren.

Non-Marking zolen

Het is absoluut niet toegestaan om sportschoenen te dragen die markeringen/strepen op de baan achter kunnen laten. Daarom moet je kiezen voor badmintonschoenen met een non-marking zool. 

Waarom zijn badminton schoenen voor beginners belangrijk?

Badminton schoenen zijn belangrijk voor zowel beginners als gevorderde spelers, omdat ze specifiek zijn ontworpen voor de eisen van de sport en kunnen helpen om blessures te voorkomen. Een startende badmintonspeler moet in de meeste gevallen wennen aan de specifieke bewegingen die horen bij de sport. Daarom doe je er verstandig aan om de schoenen aan te schaffen, zodra je voor jezelf hebt bepaald dat je de sport leuk vindt en voorlopig blijft beoefenen. De intensieve uitstapbewegingen, vluchtige voetbewegingen en snelle reacties zijn enorm belastend voor je gewrichten en spieren in je rug, heupen, bovenbenen, knieën en enkels. Deze wil je dus zo goed als mogelijk beschermen met de beste badminton schoenen. Natuurlijk vind je allerlei badmintonschoenen voor beginners bij KW FLEX badminton winkel!

Kies voor kwaliteit badmintonschoenen

De kwaliteit van een badmintonschoen is enorm belangrijk, omdat je niet iedere 3 maanden een nieuwe schoen wil kopen. Naast alle eerder genoemde aandachtspunten is de duurzaamheid dus van belang. Dit is vooral merkbaar bij de gebruikte materialen in de buitenkant van de schoen en de zool. Bij KW FLEX bieden we kwalitatief goede schoenen aan, die bij 'normaal' gebruik voor een langere tijd goed mee gaan. Het is ook aan te raden om niet als eerste naar het design van de schoen te kijken. Dit is eigenlijk pas het laatste criteria wat de doorslag bij een keuze zou moeten doorgeven. Uiteindelijk wil je natuurlijk een mooi paar badminton schoenen, maar tijdens de wedstrijd zie je ze zelf als het goed is niet.

Budget badminton schoenen

Als beginnend badmintonner is het zeker niet noodzakelijk om de absolute hoofdprijs voor je nieuwe sportschoenen te betalen, maar het is ook van belang dat je er niet te veel op bezuinigd. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, zijn de schoenen essentieel voor jouw spieren en gewrichten en doe je er verstandig aan om niet te veel te besparen op jouw nieuwe schoenen. Schaf in dat geval eerder een goedkoper badmintonracket aan (vanaf ca. €40,- zijn er al goede modellen beschikbaar). Er is een ruimte keuze aan heren badmintonschoenen, dames badmintonschoenen en kinder badmintonschoenen van ca. € 60,- a € 70,- in verschillende kleuren en maten.

Beste badminton schoenen voor beginners

Bij KW FLEX badminton shop heb je de keuze uit verschillende badminton merken:

Wij willen ook een aantal schoenen in het bijzonder adviseren:

Victor A311 AF White/Blue

 

 

Victor A311 AF White/Blue
De Victor A311 AF White/Blue schoen is gemaakt van materiaal wat minder slijt, een zeer goede grip biedt, goede demping en goede luchtcirculatie heeft. Deze badmintonschoen heeft een mooie basis kleur samenstelling, blauw en wit. Al met al een super schoen met een goede prijs/kwaliteit verhouding.

FZ Forza Leander V3 M White/Black

FZ Forza Leander V3 M White/Black
De FZ Forza Leander V3 M White/Black sportschoen heeft versterking in de hiel van de schoen en daarbij zijn de zijkanten van de schoen verstevigd, waardoor deze badminton schoen zeer stabiel en comfortabel aanvoelt. Uiteraard is de Leander ook voorzien van demping in de voorvoet en hiel van de schoen en daardoor zit deze schoen heerlijk. Hoge kwaliteit tegen een ultrascherpe prijs.

Yonex Power Cushion 37 women Navy/Pink

Yonex Power Cushion 37 women Navy/Pink

De Yonex Power Cushion 37 women Navy/Pink schoen is ideaal voor de startende badmintonner, omdat het een zeer goede prijs/kwaliteitsverhouding heeft. Ergoshape om de buitenkant van de schoen te verstevigen waar deze sneller verslijt.
Het bovenwerk sluit laag op de enkels en heeft een Ergoshape vorm op de voorvoet, voor een optimale pasvorm en stabiliteit.

Victor SH-A610 III White/Blue

Victor SH-A610 III White/Blue

De Victor SH-A610 III White/Blue is van zeer hoge kwaliteit is de opvolger van de Victor A610 II. De schok absorberende kern, 'Energymax 3.0 systeem', samen met de veerkrachtige ˜Resilient EVA laag™ is een aangenaam zachte zool gecreëerd. De benodigde stabiliteit wordt gewaarborgd door de 'Brace Tek Technologie' die de enkel keurig op zijn plaats houd. Uiteraard heeft de schoen een zeer accurate pasvorm.

Advies nodig?

Wil je advies als beginnend badmintonner over de aankoop van nieuwe badminton schoenen? Natuurlijk is onze specialist altijd bereikbaar voor vragen. Deze kun je stellen via telefoon: +31-616501686, Facebook, Instagram en/of mail.

KW FLEX
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter