Welk badmintonracket is geschikt voor mijn kind?

Welk badmintonracket is geschikt voor mijn kind?

Wat voor badmintonracket het beste is voor uw kind, is geheel afhankelijk van zijn of haar niveau en ambities. Er zijn grof weg 3 type rackets voor kinderen waaruit gekozen kan worden, namelijk de Staal/aluminium, aluminium/carbon en volledig carbon rackets.

Welk badmintonracket is geschikt voor mijn kind?

Veel ouders vragen ons welk kinderracket het beste geschikt is voor hun kind. Iedere kind heeft zijn eigen kwaliteiten en niveau waarop een racket aan moet sluiten.

 

Wat voor badmintonracket?

Het allermooiste is om als kind te beginnen met badmintonnen, zodat je dan alle techniek en spelinzicht relatief snel 'eigen' kan maken. Meestal gaat dit vele malen makkelijker dan op latere leeftijd, zoals dit het geval is met de meeste leerprocessen in het leven. 

De badmintonrackets die geschikt zijn voor kinderen, zijn in het begin vooral robuust en bezitten nog weinig technologieën. Kinderen spelen in het begin vaak zonder al te veel controle, waardoor een racket soms veel te verduren kan krijgen. Deze rackets zijn hier beter tegen bestand. Door het beperkte gebruik van technologieën zijn ze redelijk vergevingsgezind en kunnen de kinderen de sport leren zoals het hoort. De verschillen in kinder badmintonrackets leggen wij hieronder uit.

 

Staal/aluminium badmintonrackets

De eerste twee groepen zijn de staal/aluminium badmintonrackets en de basic kinder rackets. Deze rackets zijn perfect geschikt om kennis te maken met de badmintonsport. Het grote voordeel van deze rackets is dat ze zeer robuust zijn en niet te zwaar (ca. 100 gram). Het nadeel van deze rackets is dat ze geen schokken absorberen, waardoor de kans op blessures groter word bij frequent en intensief gebruik. Prijsklasse vanaf €15,-.

 

Aluminium/carbon badmintonrackets

De volgende stap in badmintonracket land is de aluminium/carbon badmintonrackets. Dit is de overgangsklasse qua rackets en het meest geschikt om als eerste racket in te investeren. De rackets bezitten een aluminium robuust blad, zodat ze toch tegen een stootje kunnen. Maar ze hebben een carbon steel, wat zorgt voor meer flexibiliteit, power en schokken absorbeert. Hierdoor is het zeer waarschijnlijk dat je minder snel een blessure oploopt. Als je ongeveer 1 keer in de week speelt is dit een perfect racket om te kopen. Prijsklasse ca. €30,-.

 

Volledig carbon badmintonracket

Kinderen die al wel zuinig met hun badmintonracket om kunnen gaan, word aangeraden om een volledig carbon badmintonracket te kopen. Deze rackets bieden veel meer power, precisie in de slagen en zijn lichter, waardoor je de volgende stap kan zetten in de trainingen om je techniek te optimaliseren. Het verschil tussen een beginners racket en een volledig carbon racket zal direct voelbaar zijn voor iedereen. Oftewel de rackets zijn flexibel, licht en betaalbaar. Prijsklasse is ca. €40,-.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »