Badminton rackets Meten = Weten

Badminton rackets Meten = Weten

Bijna alle badminton fabrikanten hebben hun eigen regels en maatstaven bij de productie van alle artikelen. Dit maakt het voor u als consument en ons als winkelier niet heel veel overzichtelijker. Het meest lastige is de vergelijking van de badminton rackets van o.a. Yonex, Victor, Carlton enz.
Daarom hebben wij zelf alle badminton rackets gewogen, gemeten en de specificaties bepaald. Heeft u hier vragen over, stel ze aan ons!

Badminton rackets meten = weten

Bijna alle badminton fabrikanten hebben hun eigen regels en maatstaven bij de productie van alle artikelen. Dit maakt het voor u als consument en ons als winkelier niet heel veel overzichtelijker. Het meest lastige is de vergelijking van de badminton rackets van o.a. Yonex, Victor, Carlton enz. De ene fabrikant geeft het gewicht van het racket weer met snaren, de andere zonder snaren. Vervolgens hanteren ze een andere omtrek van het handvat dan de G1,G2,G3,G4,G5,G6 zou moeten zijn. Om alles overzichtelijk te hebben voor zowel u als ons, hebben wij alle badminton rackets zelf gemeten. Bij grote afwijkingen hebben wij meerdere rackets van hetzelfde model gemeten om er zeker van te zijn. Want meten = weten! 

Hoe zwaar is een badminton racket?

Zoals eerder vermeld, geven de fabrikanten niet allemaal op dezelfde manier het gewicht van het badminton racket weer. Yonex maakt het gewicht bekend zonder de snaar, dus enkel het frame word gewogen. Daarentegen laat Victor het gewicht inclusief snaar zien. Dit werkt voor iedereen verwarrend en daarom hebben wij van KW FLEX zelf alle rackets nogmaals gewogen.
In onze webshop vindt u dus van alle rackets het gewicht exclusief snaren. Indien er een standaard bespanning in een badminton racket zit, hebben wij het racket gewogen en ca. 4 gram van het totaal gewicht afgehaald. 

Wij hanteren voor het gewicht de volgende categorieën:

1U: 95 - 99,9 gram
2U: 90 - 94,9 gram
3U: 85 - 89,9 gram
4U: 80 - 84,9 gram
5U: 75 - 79,9 gram
6U: 70 - 74,9 gram

Hoe bepaal je de flexibiliteit van een badminton racket?

In principe klopt de informatie van de fabrikant qua flexibiliteit, maar ook hier hebben wij afwijkingen in gevonden. Wij hebben als uitgangspunt een aantal badminton rackets gepakt die duidelijk Stug (Victor Thruster BXR), Medium Flex (Victor Brave Sword 12) en Flexibel (Victor Wave Power 6800) zijn. Met deze rackets als basis zijn wij alle badminton rackets gaan testen en vergelijken. 

Wij gebruiken hiervoor de 'bolletjes maatstaaf': Flexibiliteit:Stijf ○○●○○ Flexibel

Hoe bepaal je de balans van een badminton racket?

De balans van ieder badminton racket voelt heel anders aan en is dus ook van groot belang in de kenmerken van het racket. De opgegeven informatie vanuit de fabrikant, klopt over het algemeen. Helaas hebben wij net zoals in de flexibiliteit ook afwijkingen gevonden in deze specificatie. Daarom hebben wij van alle badminton rackets opnieuw het balanspunt bepaald.

Dit hebben wij als volgt gedaan: 

Het midden van het racket hebben wij op het topje van onze wijsvinger gelegd, tot dat deze precies gebalanceerd bleef liggen. Vervolgens hebben wij met een liniaal de afstand gemeten van het balanspunt tot het einde van het handvat.

Wij hanteren de volgende categorieën en maatstaven:

Inclusief snaren:

Extra topzwaar  31.6 cm en langer (Topzwaar ●○○○○ Gripzwaar)
Topzwaar          30.5 - 31.5 cm (Topzwaar ○●○○○ Gripzwaar)
Gebalanceerd    29.5 - 30.4 cm (Topzwaar ○○●○○ Gripzwaar)
Gripzwaar         28.5 - 29.4 cm (Topzwaar ○○○●○ Gripzwaar)
Extra gripzwaar 28.4 cm en korter (Topzwaar ○○○○● Gripzwaar)

Exclusief snaren:

Als een racket geen bespanning heeft, tellen wij 1 cm bij de gemeten afstand op. Het balanspunt wordt namelijk 1 cm hoger na het toevoegen van een bespanning. 

Wat is de grip omvang van een badminton racket?

Op alle badminton rackets staat standaard een maatvoering van de grip omvang, deze loopt van G1 t/m G6. Helaas verschillen de grip omvangen nogal veel van elkaar binnen dezelfde 'klasse'. Daarom hebben wij de omtrek van alle handvatten zelf gemeten en dit achter de gripdikte aanduiding gezet bij de specificaties. 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »