Badminton conditie onderhouden

Badminton conditie onderhouden

Hoe onderhoud jij jouw conditie gedurende de zomerstop? Er zijn heel veel mogelijkheden, maar wij hebben er hier een aantal opgesomd. Succes met het trainen en geniet van de zomer!

De zomerstop is aangebroken en het is voor sommigen verleidelijk om lekker in de tuin te gaan zitten zonnen en uit te rusten. Dit is natuurlijk heerlijk en daar moet je ook zeker de tijd voor nemen, maar het is ook leuk en verstandig om je conditie een klein beetje op peil te houden. Dit kan iedereen op zijn eigen tempo en niveau doen en als je niet aan sport doet is het wellicht een mooi begin.

Een aantal opties:

1. Ga 3 x in de week een flink stuk wandelen (neem bijvoorbeeld de hond mee)
Wissel de wandeling in de buurt van je woning af, met een wandeling in het bos of op het strand. Daarnaast kun je ook je loop tempo af en toe opvoeren, zodat je dichterbij het tempo van joggen/hardlopen komt. 

2. Ga rustig aan hardlopen/joggen
Afhankelijk van je huidige conditie ga je eerst joggen en dat uitbouwen naar hardlopen. De afstand is niet leidend, maar de tijd dat je bezig bent wel. Zorg dat je ca. 30 minuten fanatiek bezig bent geweest. (Iedereen op zijn/haar niveau)

3. Interval training
Reactie vermogen is voor het badmintonnen heel belangrijk, dus je 'sprint' conditie moet top zijn. Als je basis conditie in orde is en je het goed kan volhouden om een langere tijd te blijven hardlopen (ca. 30 min), dan kun je ook met de interval training beginnen.
Ga eerst 15 minuten hardlopen, zodat je spieren goed warm zijn, om vervolgens 1 minuut harder te gaan lopen. Ga weer 2 minuten 'normaal' hardlopen en 1 minuut harder lopen. Herhaal dit 5 keer en als het goed gaat kun je de intensiteit van het harder lopen / sprinten opvoeren.
Zorg dat je altijd ook 10 minuten uitloopt, zodat je spieren tot rust kunnen komen. 

4. Zwemmen
Zwemmen is ook een ideale sport om je conditie op peil te houden. Ga meermaals per week naar het zwembad om baantjes te trekken. Dit kun je uiteraard ook op vakantie doen als je daar zin in hebt. 

 

Er zijn natuurlijk nog 100 andere manieren om je conditie op peil te houden, maar dit zijn een paar ideeën waar je mee aan de slag kan gaan. Belangrijk is in ieder geval dat je je zelf niet forceert en luistert naar je lichaam qua belasting. Het is goed om jezelf naar een hoger niveau te pushen, maar pas op met over belasting. (mocht je nu toch last hebben van je spieren, dan kun je onze F.I.T balsem gebruiken)

Na een zware training kunnen we je in ieder geval aanraden om een verfrissende en dorstlessende Doubdle O7 te drinken. Door alle mineralen en vitamines die erin zitten worden te ontstaande tekorten weer aangevuld en herstel je sneller. Bovendien is het gewoon lekker! Just say Doubdle!

Succes met trainen tijdens de zomerstop en een fijne vakantie! 

KW FLEX Badminton speciaalzaak

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »