Badminton Toernooi report: Toyota Thailand Open 2021

Welkom badmintonliefhebbers over de hele wereld,

KWFLEX badmintonwinkel introduceert een thema exclusief voor alle badminton fans!! Het KWFLEX toernooi rapport!!!!

In ons toernooi rapport zal onze badmintond expert een samenvatting van de finales schrijven. Er wordt extra informatie gegeven in termen van gebruikte producten zoals badmintonrackets, schoenen, sportkleding of tassen en details van wedstrijden en nog veel meer! Ben je hier enthousiast over?? We zijn echt!!!

Toernooi: Toyota Thailand Open 2021

Status: HSBC BWF World Tour Super 1000
Datum: 19-24 januari 2021

Heren singles:

Hoe kan ik beginnen…
Viktor Axelsen (Yonex Astrox 100 ZZ, BG-80-snaar, 75e Power Cushion 65 Z 2) liet het er gemakkelijk uit zien. De lange Deen uit Denemarken liet het hele toernooi geen set vallen. Negentien punten zijn de tegenstanders die het dichtst bij de kans op een set kwamen van een uitstekend spelende Axelsen.

Viktor won zijn landgenoot Hans-Kristian Vittinghus, die gewoon uitgeput was, van alle zware wedstrijden ervoor. Vittinghus speelde fantastisch en wat een geweldig resultaat voor hem om de zilveren medaille in Bangkok te behalen!! Om het herenenkelspel af te sluiten, wilde ik benadrukken dat Viktor zelfs twee Super 1000 toernooien op rij won…. Het beste Yonex badminton racket op dit moment; de Astrox 100 ZZ is zeker het krachtigste racket op de markt!

Yonex Viktor Axselsen

Dames Singles:

En dan hebben we Europese badmintonspeler nummer twee op deze lijst… Carolina Marin (Yonex Nanoflare 700, Aerobite Boost, 75e Power Cushion Aerus Z Women) heeft dit toernooi ook 2x achter elkaar gewonnen!!! Op dezelfde manier als Viktor; alle overwinningen in straight sets ...

Marin was meedogenloos op de baan, razend zoals altijd, de koningin van Huelva had dezelfde finalist als vorige week in Bangkok… Victor's Tai Tzu Ying vocht voor wat ze had, maar kon geen set veiligstellen.

Carolina riep (net als vorige week), dit is voor jou vader in het Spaans… Haar vader is helaas een tijdje geleden overleden. Marin eerde haar vader met twee foutloze toernooien met de hoogste status ter wereld!

Carolina Marin yonex

Dubbelspel heren:

Nu kunnen we doorgaan met back-to-back winnaar nr. drie…. (Je kunt de laatste disciplines niet geloven hahaha)
Lee Yang (Yonex Nanoflare 800, BG-80-snaar, 75e Power Cushion 65 Z 2) won de finale overtuigend met partner Wang Chi Lin (Yonex Nanoflare 700, BG-80-snaar, Power Cushion Infinity)!!

Met de overwinning op ‘the Daddies’ verzekerde ze zich van een plek in de finale zoals vorige week ... En met hetzelfde resultaat, overwinning in straight sets! Dit keer tegen Aaron Chia en Soh Wooi Yik die uit Maleisië komen. Scores; 21-13 en 21-18!
Chinese Taipeh heeft deze twee getalenteerde spelers goed samen geselecteerd, want we zullen ze nog veel meer van hun op de internationale badminton baan zien. Al is dat mijn voorspelling ...

Echt spectaculair om die snelle net slagen, buitenaardse verdedigingen en brute aanvallen te zien, want dit zal voor altijd de meest dynamische discipline van alle vijf zijn!!!

Yonex men's doubdles

Dames dubbelspel:

Korea is altijd een land geweest dat veel legendarische paren in badminton en in het dubbelspel vertegenwoordigt. In de finale waren vier dames uit Korea die strijden om de gouden medaille ... Het was een close game, hoewel ze in twee sets werden gespeeld… Maar gezien de speeltijd; het waren vandaag 56 slopende minuten  op het centercourt!!

Kim So Yeong (Yonex Astrox 88S, BG66 Ultimax, 75th Power Cushion Aerus Z Women) en Kong Hee Yong (Yonex Duora 10 LT, BG66 Ultimax, 75th Power Cushion Aerus Z) waren dit keer het betere paar.. Ze wonnen met 21- 18 en 21-19!! Lee So Hee (Yonex Nanoflare 700, Aerobite snaar, 75th Power Cushion 65 Z 2 dames) en Shin Seung Chan (Yonex Nanoflare 700, Aerobite snaar, 75th Power Cushion 65 Z 2 dames) leverden een super goede prestatie en wonnen uiteindelijk toch het zilver!

Gemengd dubbel:

Als ik je nu zou vertellen dat het volgende winnende duo ook twee weken op rij heeft gewonnen, zou je het toch bijna niet goed geloven?? Maar ja, ook dit is duo wat begin 2021 2 Super 1000 toernooi op rij heeft gewonnen…. Nog steeds jong en zo vaak in halve finales gestaan en tweede in 'grote toernooien'. Maar nu heeft Dechapol Puavaranukroh (Yonex Astrox 88S, BG65, SHB Power Cushion 65 Z 2) samen met partner Sapsiree Taerattanachai (Yonex Astrox 88S, BG65, Power Cushion Aerus Z roze) weer gewonnen.

Welverdiend met spectaculaire wedstrijden, soms driesetters met veel spannende rally's… 21-16 en 22-20 waren de scores op het bord en de laatste wedstrijd van de dag.

Conclusie:

Ik heb deze week zoveel genoten van het kijken naar badminton… Het voelt geweldig om alle wereldtopspelers weer te zien spelen.. Yonex was superieur deze week; 5 van de 5 overwinningen in alle categorieën!

De onverslaanbare status van Axelsen, Marin, Lee / Wang, Dechapol / Sapsiree in 2021 maakt mij erg benieuwd naar aankomende evenementen… Volgende week: weer een sterk toernooi; TOUR FINALS waarbij de top 8 strijden om zichzelf tot kampioen van het circuit te kronen!!!

Bedankt voor het lezen, ik hoop zeker dat je het leuk vond!

Blijf ons bekijken, want ik wil dit doen voor hsbc-toernooien met een status hoger dan 300 en enkele uitzonderingen misschien..

 

Volg ons op Instagram: kwflex_badminton en badminton_supreme!!

Gegroet,

Lars van Team KW FLEX

KW FLEX Racket speciaalzaak
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter