Welk badminton racket is geschikt voor mijn kind?

Welk badminton racket is geschikt voor mijn kind?

Wat voor badminton racket het beste is voor uw kind, is geheel afhankelijk van zijn of haar niveau en ambities. Er zijn grof weg 3 type rackets voor kinderen waaruit gekozen kan worden, namelijk de Staal/aluminium, aluminium/carbon en volledig carbon badminton rackets.

Veel ouders vragen ons welk kinder badminton racket het beste geschikt is voor hun kind. Iedere kind heeft zijn eigen kwaliteiten en niveau waarop een racket aan moet sluiten. Dus kies vooral niet het eerste het beste badminton racket uit. Belangrijke vragen zijn: Met welk badminton racket kan mijn kind langer vooruit? Met welk racket kan mijn kind een goede techniek leren? Hoe vaak speelt uw kind badminton? Leest u dus eerst genoeg informatie of laat u goed informeren voordat u een badminton racket voor uw kind aanschaft. 

 

Wat voor badminton racket?

Het allermooiste is om als kind te beginnen met badmintonnen, zodat je dan alle techniek en spelinzicht relatief snel 'eigen' kan maken. Meestal gaat dit vele malen makkelijker dan op latere leeftijd, zoals dit het geval is met de meeste leerprocessen in het leven. 

De badminton rackets die geschikt zijn voor kinderen, zijn in het begin vooral robuust en bezitten nog weinig technologieën. Kinderen spelen in het begin vaak zonder al te veel controle, waardoor een racket soms veel te verduren kan krijgen. Deze rackets zijn hier beter tegen bestand. Door het beperkte gebruik van technologieën zijn ze redelijk vergevingsgezind en kunnen de kinderen de sport leren zoals het hoort. De verschillen in kinder badminton rackets leggen wij hieronder uit.

 

Staal/aluminium badminton rackets

De eerste twee groepen zijn de staal/aluminium badminton rackets en de basic kinder rackets. Deze rackets zijn perfect geschikt om kennis te maken met de badmintonsport. Het grote voordeel van deze rackets is dat ze zeer robuust zijn en niet te zwaar (ca. 100 gram). Het nadeel van deze rackets is dat ze geen schokken absorberen, waardoor de kans op blessures groter word bij frequent en intensief gebruik. Prijsklasse vanaf €15,-.

 

Aluminium/carbon badminton rackets

De volgende stap in badminton racket land is de aluminium/carbon badminton rackets. Dit is de overgangsklasse qua rackets en het meest geschikt om als eerste racket in te investeren. De rackets bezitten een aluminium robuust blad, zodat ze toch tegen een stootje kunnen. Maar ze hebben een carbon steel, wat zorgt voor meer flexibiliteit, power en schokken absorbeert. Hierdoor is het zeer waarschijnlijk dat je minder snel een blessure oploopt. Als je ongeveer 1 keer in de week speelt is dit een perfect racket om te kopen. Prijsklasse ca. €30,-.

 

Volledig carbon badminton racket

Kinderen die al wel zuinig met hun badminton racket om kunnen gaan, word aangeraden om een volledig carbon badminton racket te kopen. Deze rackets bieden veel meer power, precisie in de slagen en zijn lichter, waardoor je de volgende stap kan zetten in de trainingen om je techniek te optimaliseren. Het verschil tussen een beginners racket en een volledig carbon racket zal direct voelbaar zijn voor iedereen. Oftewel de rackets zijn flexibel, licht en betaalbaar. Prijsklasse is ca. €40,-.

Comments

Be the first to comment...

Leave a comment
* Your email address will not be published
By using our website, you agree to the usage of cookies to help us make this website better. Hide this message More on cookies »